Tradisjonelt russetreff i banken:

- Om di fer ut sju mann, prøv da å varra sju mann på tur hæmatt å

SpareBank 1 Nordmøre inviterte russen til russetreff onsdag ettermiddag. Dette er russetreff nummer 11 i rekken, og banken vil fortsette med å prioritere dette populære arrangementet også i årene fremover.

Publisert Sist oppdatert

Administrerende direktør i SpareBank 1 Nordmøre, Allan Troelsen, synes det er gledelig å se at mange russ stiller til treff for å få med seg nyttig informasjon og gode råd fra ulike, relevante aktører.

Troelsen er innforstått med at store deler av årets russ trolig kommer til å forlate bygda, blant annet for å studere. Han benyttet med det anledningen til å gi ungdommen gode grunner til å vurdere å bosette seg i hjembygda etter studieløpet.

- Vi ønsker å bidra til at det skal være kjekt å bo på Nordmøre, sier Troelsen.

Han ga deretter ordet til kollega Elin Mo, autorisert finansiell seniorrådgiver i banken. Hun fortalte russen om hva de måtte begynne å tenke på når det gjelder personlig økonomi. Her fikk de informasjon om ulike økonomiske valg, sparing og forsikring.

Surnadal sanitetsforening informerte russen om deres ungdomskampanje "Ja betyr ja". Kampanjen belyser viktigheten av gjensidig, seksuelt samtykke. Sanitetskvinnene stilte også i år med "goodie-bags".

Helsesykepleier Ingunn Foss Brekke fortalte at det var gledelig å se at så mange av russen hadde tatt vaksinen mot smittsom hjernehinnebetennelse, som de fikk sponset tidligere i vår. Hun oppfordret videre russen til å passe på å også være hygieniske gjennom russetiden, med tanke på å redusere spredning av ulike typer virus.

Bjørn Arne Østbø fra ambulansetjenesten kom med et ønske om at russen viser måtehold ved inntak av alkohol gjennom feiringen. Han informerte om hvordan kroppen reagerer på for høy promille, og hva konsekvensene av dette kan bli. Han oppfordret samtidig om at russen må være varsomme med å dele flasker og drikker med fremmede, med tanke på faren for å uvisst innta rusmidler som GHB.

Politibetjent Tor Hansen rådet russen til å blant annet vise varsomhet i trafikken, da russebiler som regel ikke er av den beste kvaliteten. Han formidlet også fakta om bildedeling, der russen bør passe på å ikke spre seksuelle bilder, spesielt med tanke på hva loven sier om dette. Også han, i likhet med de som hadde snakket før han, oppfordret russen til å ta godt vare på hverandre.

- Om di fer ut sju mann, prøv da å varra sju mann på tur hæmatt å.

Ordfører i Surnadal, Margrethe Svinvik (Sp), avsluttet med en apell, der hun ønsket russen lykke til videre med det de måtte ønske å gjøre, uansett hvor i verden de kommer til å befinne seg. Men:

- Jeg håper dere finner mening og muligheter til å flytte hjem igjen til hjembygda, smilte hun.

Powered by Labrador CMS