Per Kvalvik

Høttrindaling med fra starten

For tjue år siden var høttrindalingen Per Kvalvik på besøk i Rindal for å være med på å lage den første utgaven av Trollheimsporten.no. Han designet også den første logoen som var utformet som en molteblomst med molter. Han forteller hvorfor det ble slik og viser hvordan den første utgaven av nettsiden ble til.

Som «høttrindaling» har jeg to historiske begivenheter knyttet til kommunen. Først og fremst var min bestemor rindaling og min far ble født på Grytbakk i 1927. Bestemor tok med seg far og flyttet inn hos min bestefar i Kvalvika på Frei i 1929, og i dag har jeg massevis av slektninger i Rindal.

Den andre historiske begivenheten, er at jeg var med på å lage den aller første utgaven av Trollheimsporten tilbake i år 2000.

Den gang jobbet jeg hos reklamebyrået Vest Vind Media på Averøy, og vi var dyktige på å lage nettsider allerede da. Jeg sendte over (pr telefaks) et tilbud til Rindal Næringsforum i juni det året og ikke lenge etterpå fikk vi telefon om at jobben var vår. Trollheimsporten ble den gang utviklet i samarbeid med Daldata og deres ColombiWeb-løsning.

Jeg husker godt det første møtet hvor jeg dro opp til Rindal og møtte en gjeng spente rindalinger som var ivrige på å komme ut på Internettet.

Vi satt rundt et bord og diskuterte løst og fast om hvordan nettsiden skulle se ut og hva den burde inneholde. Jeg følte at jeg fikk vite veldig mye om både Rindal og rindalinger– så dette skulle bli en enkel oppgave. På slutten av møtet måtte jeg fortelle om mine opplevelser og sa noe sånt som at «Dere rindalinger er virkelig åpne og gir av dere selv, så dette har jeg virkelig troa på». Da kom det kjapt fra en av de andre: - «så lenge du ikke spør oss om hvor moltmyrene er …»

Akkurat den kommentaren ble grunnlaget for logoen som preget nettsiden den første tiden.

Vi jobbet med ideen en stund og jeg har faktisk fotografert tavla etter en arbeidsøkt hvor vi så på det grafiske grensesnittet.

Trollheimsporten ble lansert 15. november 2000 og jeg husker enda hvor glad jeg var av å være med på dette prosjektet.

Den dag i dag har jeg fortsatt en sterk tilknytning til Trollheimsporten, og det gleder meg at jeg ofte finner mine bilder fra Rindal under «Dagens bilde».

Trollheimsporten er en av de nettsidene jeg åpner først om morgenen når jeg våkner.

Jeg er stolt av å ha vært med på dette prosjektet og jeg er veldig stolt av å kunne si at jeg er en ekte høttrindaling som har arvet mine beste gener fra bygda ved porten til Trollheimen.

Og nei da, jeg har enda ikke fått vite hvor moltmyrene er …

Per Kvalvik, Høttrindaling ved Rørvatnet

Slik så den første utgaven av Trollheimsporten ut.
Powered by Labrador CMS