Nå kommer snøen (i fjellet)

... og jammen kan det bli både flom og jordskred også

Publisert

Ja, da nærmer den fine hvite tiden seg! Nå har det gått ut gult farevarsel for snø i fjelltraktene våre. Det er ventet snø i fjellet over 800-1000 meter siste del av fredag og lørdag. Snøgrensen vil variere gjennom døgnet. Det er Meteorologisk Institutt som melder dette.

Noen vil kunne få lengre reisetid som en følge av dette, og det er ventet lokalt vanskelige kjøreforhold enkelte steder.

I forbindelse med at snøen nå melder sin ankomst i fjellet, går forsikringsselskapet Fremtind ut med en oppfordring om at folk bør sjekke vinterdekkene sine tidlig i år.

– Enkelte ting ser aldri ut til å endre seg. Det blir ofte mange bilskader ved første snøfall. Husk at bremselengden på snø øker drastisk om du ikke har skiftet til vinterdekk når den første snøen kommer, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Flom- og jordskredfare

Samtidig som det meldes om snø i fjellet, går Meteorologisk Institutt samtidig ut med parallelle varsler om flom- og jordskredfare for Nordvestlandet og deler av Trøndelag.

Det er ventet vedvarende mye regn torsdag kveld til lørdag, og det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer og jord- og flomskredfare der regnbygene treffer.

Folk oppfordres til å holde seg oppdaterte om situasjonen. Utsatte bane- og vegstrekninger kan bli stengt.

Det er i det gule området at farevarslene gjelder for.
Det er i det gule området at farevarslene gjelder for.
Powered by Labrador CMS