En permisjon til besvær?

Publisert

Da har vi straks slått av første dag i 2023 allerede, og klisjefylt nok kan jeg bare slå fast at tiden jammen går fort. Som enkelte kanskje fikk med seg da vi lyste ut etter flere folk ganske nylig, så starter jeg 2023 med den såkalte pappapermisjonen. Så da tenkte jeg å gå ut i permisjon med denne saken, der jeg takker for året som har gått, og ser fremover inn i året vi nettopp har startet på.

Det har vært en særdeles lærerik og interessant tid siden jeg begynte i jobben som redaktør og daglig leder den 1. mars. Bratte læringskurver er et dekkende begrep, som da jeg på dag to i jobben måtte steppe inn som utøvende skribent for en corona-smittet medarbeider litt raskere enn jeg hadde sett for meg.

Jeg synes vel at jeg akkurat i tide til permisjonstiden har blitt tørr bak ørene, så da er det vel på sin plass med litt fravær. Det er ikke meningen at dette skal bli en lang og navlebeskuende tekst, men det er også min jobb å ta ansvar for Trollheimsporten.

«Målet vårt er å være dalførets foretrukne nyhetskanal» sa jeg i et kvasi-intervju den 2. mars. Ordet «foretrukne» er et relativt begrep, tenker jeg. Jeg tror genuint at majoriteten av rindalinger og surnadalinger helst vil lese nyheter fra dalføret på Porten, men av flere årsaker så har vi ikke vært i stand til å levere så godt til våre lesere. Til det har lista ligget for høyt til den lave bemanningen vi har hatt utover året.

Håkon Solem

Heldigvis har vi etter en god utlysningsprosess før jul fått inn hele sju nye navn som har lyst til å prøve seg som både vakt og skribent. Jeg er sikker på at vår nye redaksjon – med litt stabilitet – kan ta steget opp igjen slik at Trollheimsporten fortsetter å vokse.

Til disse nye skribentene har jeg også sagt at Trollheimsporten skal stå for kvalitet over kvantitet. Vi skal selvsagt strebe etter å levere nyheter til dalføret vårt, men ikke på bekostning av vår misjon og vår integritet. Et noe kryptisk avsnitt, men som leser av både lokale, regionale og nasjonale medier kan du godt spørre deg selv en gang iblant: «Er dette virkelig en nyhet?»

Så uten å blottlegge noe som helst så er jeg den første som ser egen utvikling, og i det ligger en erkjennelse fra min side om at Trollheimsporten på min vakt har et tydelig forbedringspotensial. Dere snakker om det på bygda, men jeg vet det allerede.

Med disse ord ønsker jeg min egen redaksjon lykke til i de 15 ukene jeg nå skal ha permisjon. Dette klarer dere fint. Og til våre kunder, medlemmer og lesere så vil jeg bare si at vi ønsker å fortsette som din foretrukne nyhetskanal, men jeg ber samtidig om tålmodighet for den prosessen vi er i, og som vi fortsatt må gjennom. Mennesket må lære å krype før det kan gå. Det gjelder både billedlig talt for våre nye redaksjonsmedarbeidere, og det gjelder bokstavelig talt for hun jeg nå skal gå hjemme med.

Så et riktig godt nyttår til dere alle! Vi snakkes plutselig.

Powered by Labrador CMS