Ny daglig leder og redaktør i Trollheimsporten

Håkon Solem vil ofte bli å treffe på Trollheimsportens kontor i Rindal sentrum.

– Målet vårt er å være dalførets foretrukne nyhetskanal

Publisert Sist oppdatert

Håkon Solem har nå startet som ny daglig leder og redaktør i Trollheimsporten AS. Håkon er 33 år og kommer fra og bor i Surnadal. Der bor han sammen med sin samboer Stine og bonusdatter Tuva på sju. De skal etter planen ta imot en splitter ny datter/søster i april.

Håkon tok bachelorgraden sin i oversetting og interkulturell kommunikasjon ved Universitetet i Agder i årene 2010 til 2013. Tilfeldighetene ville imidlertid ha det til at han i påvente av å bestemme seg for hva han skulle gjøre med denne graden endte opp med å spørre om «ventejobb» i Pipelife Norge, en bedrift han hadde vært tilknyttet siden sommeren 2007. Arbeidsoppgavene der ble såpass mange og varierte at Håkon ble i Pipelife helt til muligheten i Trollheimsporten dukket opp.

– Jeg hadde hatt et lite øye til jobber som lå litt nærmere utdannelsen og interessefeltet mitt en stund, forteller han.

– Disse dukker ikke opp som perler på snor her i dalføret, så heldigvis har jeg trivdes veldig godt der jeg har vært. Men da sjansen endelig bød seg i Porten ble det en enkel sak.

En ny vår

Håkon hadde første arbeidsdag tirsdag 1. mars, og allerede samme kveld ble første personalmøte avholdt.

– Det blir nok en del kjøring mellom kommunene, sier Håkon, som ikke ser for seg store mengder hjemmekontor.

– Jeg har, som mange andre, fått smakt litt på hjemmekontor de siste to årene, og det er ikke noe jeg som utgangspunkt ønsker å drive med. Det er også fint å kunne vise ansikt der vi har kontorsted. Jeg kan jo kanskje benytte anledningen først som sist til å presisere at heller ikke på min vakt skal dette bli Surnadalsporten, smiler han, og fortsetter:

– Det blir nok en litt mer intens vår enn jeg er vant til. Jeg må bruke mars svært godt sånn at jeg får lært mest mulig før det blir babytid i april. Heldigvis får jeg svært god oppfølging av mangeårig medarbeider Sigrid Skjølsvold i denne oppstartsfasen, og etter personalmøtet der jeg fikk treffe de andre så er jeg trygg på at jeg får den støtten jeg trenger nå til å begynne med.

Veien herfra

Håkon kan fortelle om tilbakemeldinger fra Portens lesere allerede før han begynte.

– Jeg har fått både tips og advarsler (med glimt i øyet!) om hva jeg bør og ikke må gjøre. Det er tydelig at svært mange i både Rindal og Surnadal har et nært forhold til Trollheimsporten, så det er med stor respekt for lesere, brukere og selvfølgelig annonsører i begge kommuner at jeg tar fatt på denne oppgaven.

– Trollheimsporten har vært drevet godt over tid, og da vil det være uklokt av meg å tenke at jeg skal inn og revolusjonere konseptet, fortsetter Håkon.

– Vi må ha som ambisjon å fortsette å vokse, og da handler det om å pleie eksisterende tilbud på en god måte, samtidig som vi må ta inn over oss endringene i samfunnet og hvordan brukervanene stadig er i forandring. En naturlig fortsettelse vil for eksempel være å gjenoppta arbeidet med Trollheimspodden. Målet vårt er å være dalførets foretrukne nyhetskanal, erklærer han.

Kapasitetstrøbbel

Trollheimsporten gikk tre måneder med én person mindre på jobb i perioden desember-februar.

– Det første Sigrid lærte meg er at det har vært en hektisk tid der alle på laget etter beste evne har dratt lasset som både skribenter, vakthavende og konstituert daglig leder. Derfor er det en motiverende tanke at jeg kan inn og lette trykket, og samtidig la de andre fokusere på det de skal drive med, forteller Håkon.

Han har allerede registrert at flere bedrifter kanskje ikke har fått den oppmerksomheten de skulle ønske seg.

– Jeg vil derfor både unnskylde, men også presisere at vi er en relativt liten mediebedrift som ikke rekker så mye som vi selvfølgelig skulle ønske. Er man ute i god tid så blir det enklere for oss å planlegge hvem som drar hvor og til hvilken tid, er oppfordringen fra Håkon.

Han vil benytte anledningen til å takke det lokale næringslivet, kommunene, organisasjoner og lag som bruker Trollheimsporten som informasjonskanal.

– Så håper jeg at alle som har vært med så langt fortsetter med det, og at kanskje enda flere ser den store verdien det er å være med på samarbeidet, sier han.

– Til slutt vil jeg oppfordre alle som har en nysgjerrig skribent i magen om å ta kontakt. Vi er en god gjeng, så her er det kun trivsel og god oppfølging som venter, avslutter Håkon Solem

Powered by Labrador CMS