Håkon Solem, Karstein Mauset og Berit Synøv Fugelsøy er tilbake med Trollheimspodden!

Trollheim­­spodden gjør comeback!

Den 15. november 2020 lanserte Trollheimsporten podkasten Trollheimspodden. Under ledelse av daværende redaktør Øystein Hjelle Bondhus i samarbeid med teknisk ansvarlig Karstein Mauset, ble nysatsingen lansert i anledning Trollheimsportens 20-årsjubileum. Det er derfor med stor glede at Trollheimsporten nå kan relansere vår podkast.

– Det er min intensjon at dette blir en månedlig affære. Forhåpentligvis rekker vi første sending før august er ferdig, men da må jeg utvise stor teknisk begavelse, sier nåværende redaktør og programleder Håkon Solem.

– Vi skal på ingen måte finne opp kruttet på nytt her. Det blir forhåpentligvis en grei fortsettelse på det arbeidet Øystein og Karstein gjorde før, samtidig som det naturlig nok blir et annet særpreg på sendingene. Det eneste som trengs er bruker på Spotify, som er plattformen vi publiserer på.

Solem kan opplyse om at nevnte Mauset fortsatt er med på laget. Med på laget har han også fått med seg Berit Synøv Fugelsøy.

– Karstein står for teknikk, lokale og generelt alt vi trenger for å få til dette. Og så er han jo en artig skrue. Berit, på sin side, kommer til å bli vårt litt mer medmenneskelige alibi inne i studio. Hun er utrolig flink til å se og snakke med mennesker, ikke minst de som ikke roper så høyt fra før. Sammen kommer vi til å bli utrolig sterke og dynamiske, slår Solem skråsikkert fast.

Det er imidlertid visse begrensninger som Solem allerede har fått erfare. Første podkast har allerede blitt spilt inn.

– Jeg har allerede bedt hjem for mange folk. I utgangspunktet har vi plass til fire pratsjuke folk i studio, men det har jeg naturligvis ikke fått med meg før nå, så vi må finne gode løsninger slik at vi tre fra Porten får kommet med våre bidrag, samtidig som vi har plass til mer enn én gjest. Så Berit og Karstein må nok finne seg i å måtte dele mikrofon av og til, og kanskje må jeg sågar be Karstein om å være stille mens andre prater, ler Solem.

– Ellers så skal vi prøve finne gode temaer å snakke om, og gode, relevante og selvfølgelig lokale folk til å snakke om temaene.

– Første podkast er nå spilt inn, og tema for denne var ikke mindre navlebeskuende enn at vi snakket om Trollheimsporten og litt om lokalmediene våre. Når jeg finner ut hvordan jeg får lagt ut dette, så publiserer vi umiddelbart. Jeg har lyst til å rekke det før september iallfall, slår Solem fast.

Den første av høstens podkaster blir altså publisert ganske så snart. Gjestene holdes hemmelig litt lengre, men sendingen har fått tittelen «Om Trollheimsporten og lokalmedienes rolle». Det kommer egen sak på hovedsiden om dette.

Alle tidligere sendinger fra Trollheimspodden ligger ute på Spotify.

Powered by Labrador CMS