Rindal Sanitetsforening "lærere " ved Rindal skole

Elever fra Rindal skole har besøk av Rindal sanitetsforening
Elever fra Rindal skole har besøk av Rindal sanitetsforening og lærer å binde fastelavensris

Fastelavens­hjerter for ungdom

Heldag for Rindal Sanitetsforening med binding av hjerter

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag 16. januar har Rindal sanitetsforening en hel dag med fokus på fastelavensris og helse. Fire sanitetsdamer startet dagen hos 7. klasse ved Rindal skole hvor de lærte elever å binde fastlavensris, på kvelden tok de plass på Eldresenteret risbindingen på tradisjonelt vis. 

Rindal sanitetsforening har hvert år møttes for å binde fastlavensris og hjerter som kommer for salg i februar. I år tok de kontakt med Rindal skole for å høre om de kunne være interessert i å få informasjon om arbeidet de gjør for kvinne- og ungdomshelse, samt lære teknikken for binding av hjerter. Gjestelærerne i kunst og håndverk forteller at elevene var både lærevillig og ivrige og at de i løpet av to skoletimer fikk laget til sammen 50 fine hjerter med fine farger. 

Elever fra Rindal skole lærer å binde fastelavensris. Da blir det mye rot
Elever fra Rindal skole lærer å binde fastelavensris. Da blir det mye rot.

Hjertene de binder skal selges sammen med de andre på butikker i Rindal de første ukene i februar og inntektene går tilbake til lokalsamfunnet. Rindal sanitetsforening har i 2024 allerede bestemt at de skal sponse vaksine mot blant annet hjernehinnebetennelse for bygdas 10.klassinger, så noe av pengene vil gå til dette. 

Tradisjonell binding med Rindal Sanitetsforening. Her er det år mer erfaring
Her bindes det fastelavenshjerter, dette er en tradisjon for Sanitetskvinner over hele landet.
Powered by Labrador CMS