"Bankens dag" i Rindal:

Rindalinger født i 1940, 1941 og 1942 fikk spaserstokk fra Rindal Sparebank.

Tre årganger fikk spaserstokk

Publisert Sist oppdatert

I år kunne Rindal pensjonistlag og Rindal Sparebank endelig ta fram igjen tradisjonen med bankens dag og utdeling av spaserstokker til 80-åringene. Etter to års pandemipause var rindalinger av tre årganger invitert til utdelinga. De er født i 1940, 1941 og 1942, altså de første åra av andre verdenskrig.

Blant de oppmøtte var det ingen som så ut til å ha bruk for spaserstokk enda, men det kan være kjekt å ha på lur, påpekte banksjef Magne Bjørnstad.

Terje By med Sverre Stensheim sitt startnummer fra VM i Oslo i 1966, hvor han også ble nr 13. Sverre Stensheim (på bildet på skjermen bak) er en legende i norsk skisport. Han gikk for Snøhetta på Oppdal, på Landsem-ski, og vant 5-mila i Holmenkollen tre ganger på rad i 1959, 1960 og 1961.

Foredrag om skihistorie og Landsem-ski

Rindal Sparebank hadde invitert Terje By, som har skrevet boka "Landsem Skifabrikk", til å holde foredrag. Han hadde mange bilder og mye å fortelle om gammel skihistorie fra Rindal, og om mange kjente skiløpere som har gått på Landsem-ski opp gjennom åra. Terje By kjente mange av de disse gamle skiløperne godt selv, og boka om Landsem-ski er fortsatt mulig å få kjøpt.

Terje By vise et bilde av skiveteraner samlet på Vianvåg i Vågå. Bildet er med i boka om Landsem-ski. Ti av veteranene på bildet er NM-vinnere på Landsem-ski, det er Ole Ellefsæter, Gjermund Eggen, Reidar Hjermstad, Magne Mymo, Johs Harviken, Harald Grønningen, Erling Steineide, Lorns Skjermstad, Sverre Stensheim og Oddmund Jensen.

Rindal Sparebank med historisk tilbakeblikk

Banksjef Magne Bjørnstad hadde en liten orientering om Rindal Sparebank, og hvor viktig banken har vært for lokalsamfunnet gjennom snart 150 år. Neste år blir det storslagen jubileumsfeiring.

Bjørnstad hadde også hentet fram noen små utdrag fra banken styreprotokoller i årene 1940 - 42, da dagens spesielt inviterte gjestene er født.

Powered by Labrador CMS