Rindal kommune:

Nye lokale anbefalinger om smittevern i Rindal

Formannskapet har vedtatt følgende anbefalinger på vegne av Rindal kommune for perioden fram til og med søndag 13. juni 2021:

  • Breddefotball for barn og unge i Rindal bør ikke omfatte kampaktivitet på tvers av kommunegrenser. Det kan likevel avholdes treningskamper utendørs mot lag fra Surnadal, så lenge begge kommuner har lite smitte.
  • Unødvendige reiser til/fra Trondheim frarås.
  • Tilreisende med hytte eller fritidsbolig i Rindal oppfordres til å handle i egen kommune. Det oppfordres til at man reiser rett til hytte/fritidsbolig og har minst mulig kontakt med lokalbefolkningen.

Bakgrunnen for dette er den kraftig forverra situasjonen i Trondheim. Punktet om breddefotball er ei forlengelse av ei tidligere anbefaling fra kommunen. Frarådinga av reiser til/fra Trondheim og oppfordringa til hyttefolket er nye punkt. Trondheim og våre nabokommuner sørvest i Trøndelag har gitt tilsvarende anbefalinger, men har også tatt med flere andre punkt.

Dersom du bor i en kommune som har strengere tiltak enn den du reiser til, bør du følge reglene og anbefalingene som gjelder i hjemkommunen din. For eksempel dersom restaurantene er stengt i hjemkommunen din, så bør du ikke dra på restaurant i en annen kommune.