Rindal kommune melder:

Portrettfoto av ei dame.
Marie Konstad

Ny landbruksrådgiver i Rindal kommune

Marie Konstad (31), opprinnelig fra Vassbygda i Skaun, er ansatt som landbruksrådgiver i Rindal kommune. Ho kommer fra ei stilling som rådgiver i seksjonen for miljø og klima i Landbruksdirektoratet i Oslo og har en mastergrad i husdyrvitenskap fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Masteroppgaven hennes handla om klimasmart ammekuproduksjon.

Konstad begynner i Rindal etter sommeren og etterfølger Bjarne Lund, som har vært i stillinga i over tretti år. Ho har også erfaring fra forskning og kvalitetsrevisjon i landbruket, og i studietida var ho jordbruksavløser og budeie på flere gardsbruk.

I Rindal har landbruksrådgiveren ansvar for å forvalte tilskuddsordninger og behandle saker om deling, omdisponering og konsesjon for landbrukseiendommer. I tillegg kommer aktiv innsats sammen med andre for å utvikle landbruket og bygda.

- Vi er svært glade for å få Marie med på laget og ønsker henne hjertelig velkommen til Rindal, sier ordfører Mildrid Kattem Aune, og fortsetter:

– Landbruket er ei stor og viktig næring her og har stor betydning for bygda. Det er bra å få raskt på plass en ny landbruksrådgiver som kan fortsette arbeidet vårt for næringa. Ho har den rette bakgrunnen for å kunne komme tett på gardbrukerne og landbruksnæringa her. Å støtte opp om og legge til rette for positiv utvikling i landbruket er også en viktig del av arbeidet vårt med bygdevekstavtalen, og der trur vi Marie har mye å bidra med, avslutter ordføreren.

Powered by Labrador CMS