Mons Otnes går fra stillingen som rektor ved Surnadal vidaregåande skole til jobben som kommunedirektør i Rindal kommune. (Arkivfoto)
Mons Otnes går fra stillingen som rektor ved Surnadal vidaregåande skole til jobben som kommunedirektør i Rindal kommune. (Arkivfoto)

Otnes innstilt som ny kommunedirektør i Rindal

Bytter ut vidaregåande skole med kommuneforvaltning - hvis kommunestyret sier ja.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Rindal kommune i en pressemelding mandag ettermiddag.

Otnes var en av ti søkere på stillingen, og etterfølger Birgit Reisch. Hun har vært rådmann/kommunedirektør i Rindal de siste sju årene, og går av med pensjon i månedsskiftet november/desember.

I og med at han satt som ordfører i Surnadal fra 2007 til 2014, kommer Otnes til kommunedirektørjobben med solid bakgrunn fra- og kunnskap om kommunedrift.

52-åringen fikk fritak fra ordførerjobben i Surnadal fra og med 1. september 2014, som følge av at han ble ansatt som rektor ved Surnadal vidaregaånde skole, der han har jobbet de siste seks årene.

Otnes er diplomøkonom fra handelshøyskolen BI og har blant annet vært daglig leder for Finnmark Røde Kors, prosjektleder ved Nordmøre Næringsråd og enhetsleder for kultur i Surnadal kommune.

Her er pressemeldingen fra Rindal kommune:

Innstilling som ny kommunedirektør i Rindal kommune - pressemelding

Onsdag 14. oktober skal Rindal kommunestyre behandle ansettelsen av kommunedirektør. Formannskapet sammen med hovedtillitsvalgt har en enstemmig innstilling klar til kommunestyret.

– Rindal kommune har hatt en grundig prosess med bistand fra ekstern rådgiver. Søkermassen har vært god, vi har hatt flere godt kvalifiserte kandidater, og valget falt til slutt på Mons Otnes, sier Vibeke Langli, ordfører.

Hun understreker imidlertid at det er kommunestyret i plenum som ansetter.

Otnes har siden 2014 vært rektor ved Surnadal vgs. Han har drevet skolen godt, og har fått meget gode tilbakemeldinger på hvordan han har operert som leder. I perioden 2007-2014 var han ordfører i Surnadal. Forut for dette var Otnes kulturleder i Surnadal kommune, prosjektleder for «Heimatt til Nordmøre» og fylkessekretær/ daglig leder for Finnmark Røde Kors. Av utdannelse er Otnes Diplomøkonom fra BI og har gjennomført rektorskolen ved NTNU.

– Dette er en viktig og spennende jobb i en kommune hvor vi har muligheter for vekst og utvikling og jeg ønsker å bidra i dette arbeidet. Innstillingen er jeg glad for, men ønsker ikke å si mer før eventuelt etter kommunestyrets behandling, sier Mons Otnes.