Rindal Sanitetsforening

Omsorgsberedskapsgruppen i Rindal Sanitetsforening
Omsorgsberedskapsgruppen i Rindal Sanitetsforening

Øvelse rent vatn

Publisert Sist oppdatert

Omsorgsberedskapsgruppa i Rindal sanitetsforening gjennomførte 2. mai en øvelse på sin beredskap. Øvelsen kalles rent vann.

Omsorgsberedskapsgruppa består av ca 60 medlemmer, og alle fikk en telefon mellom kl 17 og 18 tirsdag, med beskjed om å møte ved eldresenteret i Rindal med 3 liter vann. Vi fikk da ca en time til å avslutte det vi holdt på med hjemme og komme. Av medlemmene møtte 28 opp, noe leder i gruppa Ann Elin Brønstad sier seg fornøyd med. Alle kom med vann, det ble servert bakels og kaffe på et øyeblikks varsel.

Anne Elin H. Brønstad
Anne Elin H. Brønstad

Ann Elin informerte gamle og nye medlemmer om oppgavene til gruppa, samt at vi fikk et innlegg fra ordfører Mildrid Kattem Aune om samarbeidsavtalen mellom Rindal sanitetsforening og Rindal kommune. Kommunen roser foreningen for godt samarbeid, og alt det de frivillige i Rindal gjør når situasjonen krever mobilisering. Frivilligheten i Rindal er betydelig, sier ordfører Aune.

Ordfører Mildrid Kattem Aune
Ordfører Mildrid Kattem Aune

Omsorgsberedskapsgruppa har som oppgave å bistå og hjelpe kommunen med oppgaver de har behov for om det skal være en krisesituasjon, ulykker og ved katastrofer. De kan bli utkalt av kommunen, men også av nødetatene ved behov. Oftest bistår vi politi, Røde kors og brannmannskap med blant annet matlaging når ting tar tid. F.eks ved leteaksjoner, brannslukking mm. Mange av våre medlemmer har de siste årene vært å se under koronavaksinering, hvor vi har bestått som «vaktmannskap», samt ved annen vaksinering.

Omsorgsberedskapsgruppa har også noen forebyggende tiltak. Vi vil i slutten av mai, arrangere et kurs i brannsikkerhet sammen med Brann og redning. Dette er beregnet på eldre hjemmeboende. Mer informasjon om dette vil komme.

Styret i omsorgsberedskapsgruppa består av:

Ann Elin Brønstad- leder
May Ruth Halgunset- nestleder
Gro Karina Fosseide- ansvar for mannskap
Trude Bergene Holte- omsorg
Ingrid Haltli - lager

Disse kan kontaktes om du ønsker å bidra med å gjøre en vanskelig situasjon litt bedre. Medlemmene vil i høst få tilbud om kurs og opplæring i ulike tema. Så det er en fin tid om melde seg inn i sanitetsforeningen nå.

Medlemmer i omsorgsberedskapsgruppa har taushetsplikt på samme måte som helsepersonell. Styret vil i hvert i tilfelle, når de blir tilkalt, vurdere hvem og hvor mange som skal kalles ut for å bistå.

Både oordfører og leder i beredskapsgruppa anmoder alle husstander i Rindal om å ha egenberedskap med mat og vann til 3 døgn hjemme. En person trenger 3 liter vann. Dette vil gi hjelpemannskap tid til å iverksette nødvendige tiltak. Visste du at vann står seg godt i 1 år om det lagres kaldt og mørkt?

Powered by Labrador CMS