Barnas mini-VM på besøk i Rindal

30 Wilhelm Karlstrøm, 35 Brage Bjørnstad Dimmen

Vellykket prøveprøve-VM

En av øvelsene som skal foregår under prøve-VM i Granåsen i helga er Barnas mini-VM. Torsdag kveld var det Rindal IL som arrangerte Barnas mini-VM. Det ble en flott generalprøve før mini-vm flytter videre til Granåsen.

Publisert Sist oppdatert

Over 80 barn stilte til start på Barnas mini-VM på Igltjønna Skistadion. Etter en lang periode med sprengkulde, ble det en nydelig vinterkveld med stjerneklar himmel og trikkeskinner i bare 8 kuldegrader.

Yngste deltager var født i 2021 og de eldste var 5.klassinger. De fleste var fra arrangørklubben Rindal IL, men de kom også en delegasjon skiløpere fra nabokommunen Meldal, fra IL NOR, Dalguten IL og Meldal IL.

Det var skileik, og en variert løype der barna kunne gå så mange runder i som man ville. Etter skirennet var det utdeling av premie, gratis pølser, vafler og saft til alle deltakere, foreldre og funksjonærer. 

Tanken bak AktiVM er at på veien mot VM skal det arrangeres festlige skirenn for barn uansett skiferdigheter. Uten tidtagning eller stress, men med musikk, stor stemning og premier til alle – her blandes lek, skiglede og VM-stemning for barna.

AktiVM er folkehelseprosjektet til Ski-VM Trondheim 2025 AS. Tiltaket skal engasjere og inkludere hele befolkningen frem mot VM i Granåsen, gjennom fysisk og sosial aktivitet. Barnas Mini-VM er en del av AktiVM, som er Ski-VM 2025 sin satsing for å få enda flere barn ut i skiløypene. EarlyBirds, som har har vært arrangert i Rindal først fredagsmorgen hver måneden i flere år nå, er også en del av AktiVM.

Det var også et skileikområde som ungene kunne leke i, mens man venter på å gå løypene.
Barnas mini-VM har arrangement over hele landet denne vinteren. Torsdag 14. desember ble det arrangert på Igltjønna Skistadion i samarbeid med Rindal IL. F.v. Live Spilker, koordinator for Barnas mini-VM i regi av Ski-VM Trondheim 2025 AS og Sondre Bjørnstad fra Rindal IL.
Igltjønna Skistadion

Lørdag 16. desember kl 10-14 arrangeres Barnas mini-VM  i Granåsen som en del av prøve-VM og 14. februar kommer arrangementet til  Surnadal.

Powered by Labrador CMS