Rindal IL

Håndballkamp
Fra første omgang på lørdagens kamp.

Sesongen er igang

Publisert

Sesongens første håndballkamp gikk av på Sunnmøre hvor tredjedivisjonslaget spilte mot Godøy/Valder. Fra å redusere forårets tap med omkring ti mål på bortebane på første kamp, er de veldig fornøyde og har god tro på at dette kan bli en veldig bra sesong.

Stor tro på laget

Av ulike grunner stilte ikke Rindal sitt tredjedivisjonslag mannsterke i Godøyhallen lørdag. Kun ti av sytten kjempet for Rindal IL. Likevel gav de hjemmelaget større motstand enn sist de møttes.

Lagleder Lisbeth Evjen Halgunset forteller at de tapte mot samme lag med omkring 17 og 19 mål forrige sesong. At det ble kun tap med ni mål på bortebane i helga er de godt fornøyd med. Og de har ennå bedre tro når de skal møte de igjen, både fordi det er på hjemmebane og fordi at spillerne har fått trent mer sammen.

–Rindal har mange unge spillere, og de er skikkelig gode de som går opp. De er sterke og kan håndball, sier en optimistisk lagleder som har veldig god tro på at det blir en bra sesong.

De vil gi de unge utfordringer og mulighet til å utvikle seg videre.

Hun roser spillerne som tar imot de nye, hvor dyktige de er til å hjelpe dem. De har parhester der nye og gamle som spiller på samme posisjon er sammen for at de nye skal bli trygge. De nye spiller på de posisjonene de har vært. Det er tøft å spille på tredjedivisjon, og de hjelper dem på å bli tøffere.

–Det er en fin gjeng. Det ser ut som det blir et godt og stabilt lag, smiler Halgunset.

Fra mange plasser

Det er spillere fra både Surnadal og Meldal. Noen av rindalingene som er med på laget studerer og arbeider utenfor kommunens grenser, og et par som har hatt opphold fra klubben har kommet tilbake til Rindal IL nå.

De har i utgangspunktet to treninger i uken. Over halve laget bor ikke i bygda, så det er også planlagt at det blir treninger på helg når det er lettere å samle troppen for at spillerne skal bli mer samspilte.

De er veldig glade på at så mange vil komme å spille sammen med dem.

Trenerstab og samarbeid

Jens Hove er hovedtrener for tredjedivisjonslaget, mens Lisbeth Evjen Halgunset og Gry Norshusstuen er lagledere. Inge Hermann Foss har hovedansvar for ressursbiten hvor de blant annet trener styrke og spenst. Å være sterk i kroppen reduserer faren for å få skader. Han trener spillerne ut i fra hvor de spiller, både ute på banen og i mål hvor han trener keeprene.

Tredje- og femtedivisjonslagene skal samarbeide mye, og de har trent sammen. Det gjør at det blir masse spilletid på treningene.

Resultat og spillestab

8.22 ut i lørdagens kamp var stillingen 4-3, og til pause stod det 15-10. Sluttresultatet ble 33-24 til hjemmelaget, noe rindalingene var veldig godt fornøyd med.

Rindal D3 stilte med keeper Maren Halgunset sammen med Marit Ustad Hove, Anna Vattøy Solli, Milla Skjølsvold-Aasen, Gro Anita Bolme, Frida Møkkelgård, Mina Halgunset, Eiri Henriksdotter Blekken, Tonje Duås Løseth og Anja Søyseth.

Resten av spillestallen består av Hilde Søyseth, Nelly Moe Skjølsvold, Maren Hansen Tallerås, Ane Vasskog, Maren Mikkelsen Karlsen, Ine Løfald og Guri Bolme Nonstad. Berit Aakvik, Jorunn Kristine Torjul og Hanna Sjøland Saksen er skadet.

Ser lyst fremover

Trener Jens Hove er veldig fornøyd med både innsatsen og resultatet av lørdagens kamp. De spilte mot et bedre lag, men halverte målforskjellen siden siste sesong.

–Det var en kjempeinnsats på alle som var med. Alle gjorde det de skulle gjøre. De tapte mot et bedre lag; det er lov. Jeg ser lyst på det fremover; det blir en artig sesong.

Neste kamp blir på hjemmebane 17. september.

Powered by Labrador CMS