14 damer står i to rekker.
Her er de fleste som spiller på Rindal D3 denne sesongen.

Knallstart for begge damelagene fra Rindal

Rindal D3 møtte Ranheim under sesongens første hjemmekamp. Samme tid møtte 5.divisjonslaget Hitra/Frøya 2 i Hitrahallen. Begge lagene imponerte med sterkt mot og stor iver og vant fortjent hver sin kamp søndag ettermiddag.

D3 sin andre kamp

Rindal D3 spilte sin første kamp for sesongen på Sunnmøre hvor de spilte mot Godøy/Valder.

Søndag var det tid for sesongens andre kamp for tredjedivisjonslaget; denne gang på hjemmebane. På tribunen satt rindalssupporterne, og heiaropene runget mellom bjelleklang.

Ranheim satte inn første mål før første halvminutt var gått, og rindalingene utlignet bare sekunder etter. Vél minuttet uti kampen scoret Ranheim på straffe, og lagene fortsatte veldig jevnt, mens gjestene ledet litt foran hjemmelaget.

Ti minutter ut i kampen sto det 5-5 på tavla. Derfra vekslet lagene på hvem som ledet, men det var ikke mer enn ett mål som skilte dem resten av omgangen. Det var uavgjort hele syv av syv mulige sjanser fra 5-5 til 11-11 som ble pauseresultatet.

De fortsatte jevnt i andre omgang med uavgjort med hver sine 12, 13 og 14 mål.

Det var omkring 8,5 minutter inn i andre omgang Ranheim utlignet til 14-14. Derfra var det ikke mål i 2,5 minutter, før rindalingene økte ledelsen først med ett mål, så to og så tre mål før bortelaget tok timeout.

Ranheim fikk første målet etter timeout, men hjemmelaget hadde kontroll på kampen derfra til siste slutt. Kampen endte med en velfortjent seier til hjemmelaget med resultatet 21-19.

Fra 26.15 uti kampen var det ti 2-minuttere på lagene tilsammen utover kampen, noe som viser at det ikke var en lett kamp. Rindal scoret på en straffe, mens Ranheim scoret på fire mål med straffekast.

Damene fikk vist god håndball med blant annet godt forsvar, fluss av fine redninger, kjappe rusj med presise langpasninger, og snapping av ball med raskt skudd som resulterte til scoring fra midtbanen.

Fornøyd målvaktsduo

Maren Halgunset og Hilde Søyseth spilte hver sin omgang for D3 søndag. Trass sin unge alder er nå Maren Halgunset inne i sin åttende sesong da hun startet på damelaget som 16-åring.

Hilde Søyseth startet håndballkarrieren i Meldal. Flere av spillerne i Rindal er fra Meldal, så hun har spilt sammen med flere av spillerne tidligere.

Hilde spilte fire år i Volda i førstedivisjon før hun spilte i Follo HK Damer i to år i 1.divisjon og elite. Så ble det Volda i fjor igjen i eliteserien.

Maren er glad på å ha en keeper til på laget.

–Og det er ikke hvilken som helst makker, smiler hun. Før hun fortsetter: –Det er "kjøle gøytt" det.

Hilde hadde sin andre trening for Rindal IL på torsdag, og søndagens kamp ble debut på å spille for Rindal.

–Det ble åtte straffer i dag, vi er ikke helt enig i alle, smiler Maren, mens de skryter av bra forsvarsspill gjennom hele kampen.

Hilde roser medspillerne og synes det er veldig "gøytt" at alle nye, unge klarer å holde nivået oppe.

–Nivået på forsvarsspillet var oppe hele kampen. Alle var god på returene; de var på ballen. Tidligere har det gått litt i bølger, men i dag var det jevnt over bra, smiler Maren fornøyd.

Rindal D3 stilte søndag med Maren Halgunset, Hilde Søyseth, Ane Vasskog, Marit Ustad Hove, Anna Vattøy Solli, Maren Mikkelsen Karlsen, Milla Skjølsvold-Aasen, Gro Anita Bolme, Frida Møkkelgård, Guri Bolme Nonstad, Mina Halgunset, Eiri Henriksdotter Blekken og Anja Søyseth.

To målvakter
Maren Halgunset og Hilde Søyseth

D5 sin første kamp

Samme tid spilte Rindal D5 mot Hitra/Frøya 2 i Hitrahallen. Rindalslaget stilte med ti spillere.

Rindalingene låg under 4-0, før de fikk sesongens første scoring straks før de nådde sjette minutt.

Rindal kjempet seg oppover, og allerede i åttende spilleminutt ble det uavgjort hvor begge lagene hadde fem mål. Derfra tok de av og fikk fire mål før hjemmelaget fikk et mål igjen.

Da det var vél syv minutter igjen av første omgang, var det bare ett mål forskjell igjen da stillingen var 8-9. Det ble ett mål hver til lagene, og Rindal gikk ut i pause med ett måls ledelse med pauseresultatet 9-10.

Det var en imponerende opphenting og vel så det hvor de gikk fra 5-2 til 5-9 på litt over ni minutter.

Før første minutt var gått i andreomgang hadde alt hjemmelaget utlignet til 10-10. Innen et minutt etter scoret rindalingene på straffe, og etter det var rindalingene i ledelsen resten av kampen. Halvveis i andreomgang hadde de en ledelse på fem mål, og kampen endte med resultatet 17-26.

Dermed kan Rindal IL gå mot en ny uke med to godt spilte kamper som begge resulterte til to nye, velfortjente seire.

Samhold og fellesskap

D5 har spillere fra flere kommuner, både fra Meldal, Rindal og Surnadal. Det er første kampen laget spiller sammen.

–Det er alltid spennende i første kampen, sier Inge Hermann Foss, som mener det er utrolig viktig med samhold og fellesskapet.

De prøver å få spillerne til å spille på det de kan og spille på lag. Det gir en tryggere arena for de unge som kommer opp.

Hovedtrener for D5 er Jens Hove. Inge Hermann Foss bidrar med ressursdel som er forebyggende helsearbeid pluss at han hjelper til på treningene på torsdager.

I tillegg er det flere av spillerne som bidrar i treneransvaret.