Tor Ålbu, initiativtager og primus motor for utvandrerturen til USA

Utvandrerturen 2024

Publisert Sist oppdatert

I fotsporene til utvandrere fra Rindal og Surnadal

Slektsforum for Indre Nordmøre og Rindal Historielag arrangerer i samarbeid med  Solgruppen (Amerikabussen) utvandrertur til USA i september neste år. 
Tor Ålbu, forfatter av boken "Utvandringen fra Rindal til Amerika" blir med som "utvandringsekspert". Tor har vært på besøk til utvandrede rindalinger og surndalinger flere ganger, turen i 2024 blir hans femte tur. Han har tidligere vært på tilsvarende tur i 1988, 1998, 2003 og 2010. Turen i 1999 la grunnlaget for bokutgivelsen. 

Imponerende kunnskap

Tor har en imponerende kunnskap om utvandrede rindalinger, og har gjennom tiden bygd opp et bredt kontaktnettverk blant etterkommere  i de aktuelle statene i USA.
Han har også guidet amerikanere som har vært på besøk i Norge, bare i sommer har han vært guide for fem besøk. 

Eau Claire

I byen Eau Claire, det stedet hvor de første rindalingene slo seg ned i USA, skal det arrangeres en uformell sammenkomst med etterkommere fra Rindal og Norge.
Det er i tillegg avtalt sammenkomster flere av de andre stedene vi skal stoppe også, forteller Tor. Så her blir det ikke bare å kjøre buss og se på steder, men også å treffe norske etterkommere de fleste steder.

Romundstad Valley og Rindal Church

Turen starter og stopper i Minneapolis i Minnesota, de skal besøke både Wisconsin og Nord- Dakota. I løpet av en 10 dagers periode skal de besøke steder hvor det finnes etterkommere av rindalinger, blant annet Romundstad Valley, oppkalt etter Romundstadbygda i Rindal. Turen går ider til steder i Wisconsin og Nord- Dakota, blant annet til Rindal Church og den eneste landsbyen i USA som heter Rindal. 

Informasjonsmøte

Det er allerede mellom 20 og 30 påmeldte til turen, de fleste fra Rindal men også noen fra Surnadal. Men det er plass til flere. Onsdag 22. november arrangeres det en turpresentasjon i Attanova i Rindalshuset.

ANNONSE:

Plakat om reisetreff
Powered by Labrador CMS