Fire av de på lista til Surnadal Høyre. Fra venstre Ole Joar Bruset på topp, Elise Ansnes Halset, Arve Ervik og Tor Rune Halset.

Rekordlang valgliste for Surnadal Høyre

Publisert Sist oppdatert

Surnadal Høyre stiller i år med tidenes lengste liste med kandidater foran valget, og gleder seg til høsten.

Mange nye medlemmer

Tallet er 21. Det er rekord med listekandidater.

Tor Rune Halset har sittet i fire perioder i kommunestyret og har ofte vært vararepresentant. Han forteller at de aldri har opplevd så mye positivitet som i år. Han har hatt mange gode telefonsamtaler, og snakker om «de ti budene» til Høyre.

-Mange er redde for å si ja med tanke på egen tid og hvor de står i livet. «Ring meg om fire år». Det vil vi selvfølgelig gjøre, sier Halset.

Likevel er det hele 21 kandidater på valglista til Surnadal Høyre før kommunevalget 2023. De er spredt over hele kommunen, med unntak av Todalen og Bøfjorden.

-Sist valg var vi fjorten stykker, og synes det var storsvert, smiler Halset.

De får veldig mye positive tilbakemeldinger, og der «tikker inn» nye medlemmer.

Sterke kandidater

-Vi har ikke sett alle listene, men vi har den beste ordførerkandidaten, smiler Halset. Noe de andre oppmøtte på møtet til Surnadal Høyre tirsdag sa seg veldig enige i .

Øverst på lista står Ole Joar Karlstad Bruset.

Partiets ordførerkandidat snakker om det liberalkonservative partiet, og at vi må skynde oss sakte. Om noe tar en for brå vending, blir det uro i bunnen. Det er viktig å ta med det grunnleggende.

Bruset har sittet i en periode. Han er engasjert i boliger og sentrumsplan, attraktive tomter i hele kommunen, Øyagardslia og leiligheter på Skei. Det er mangel på leiligheter som er tilpasset de eldre. Kommer det på plass, frigjøres boliger til ungdommene. Det er viktig at vi har rett type boliger til de som trenger det.

Om flere kommer til sentrum, letter det arbeidet for hjemmesykepleien, som gir dem mulighet til å hjelpe bedre og flere. Beboerne kan gå til butikk og lege, og annet sosialt liv, og det gjør det lettere for dem selv, forklarer Bruset.

Han snakker også om Todalsfjordprosjektet, næringsutvikling og å sørge for fortsatt bra videregående skole, spesielt med tanke på fagutdanning.

Arve Ervik er nummer fire på listen. Han ser utfordringer i skolepolitikk, helse og næringsliv, og er klar for å komme inn i kommunestyret om det blir en mulighet. Han mener det er mye å ta tak i, og at vi må gjøre noe nå.

-Man må bare finne pengene og mulighetene, og legge til rette for at de som trenger mest blir satt i fokus.

Partifellene beskriver tredjekandidat Gry Mikkelsen Tellesbø som samfunnsengasjert, og at hun er tillitsvalgt i Fagforbundet og er veldig engasjert i mye. De forteller også at hun tørr å si ifra og er tydelig, og at hun er klar for en periode.

Elise Ansnes Halset ønsker å bruke stemmen sin i riktig retning. Hun ville finne ut hvilket parti som passet best, og leste på nettet. Ideologien til høyre traff henne, og dermed er hun en av de nye. Hun er interessert i blant annet samfunn, helse, oppvekst og næringsliv.

Flere prioriteringer

På prioriteringslista for Surnadal Høyre står blant annet undervisning og skole, eldre og helse. De synes at 16 sykehjemsplasser bør åpnes, og helsehus og boliger for eldre er veldig viktig. De ønsker å få på plass boliger hvor man kan kjøpe seg inn, der det skal være maxpris.

Det er mange arbeidsplasser i Surnadal, som vi ikke har linje på videregående til. De ønsker skolen og arbeidsmarkedet i bygda skal samsvare enda bedre. De snakker om spesialundervisning, det psykososiale på skolen, og at det kan være bedre for noen elever å få ut på arbeidsplasser.

Andre tema er miljøpolitikk, fritt sykehusvalg, ruspsykiatri, kultur og fritidsaktiviteter, og de håper fotballhallen kommer i mål. «Alle skal kunne delta på fritidsaktiviteter uavhengig av foreldrenes lommebok» er en av «de ti budene» til Høyre.

De ønsker å beholde fagskolen i Surnadal, og Ervik presiserer viktigheten av samarbeid mellom bedrifter og skole. De vil satse på å få flere linjer som samsvarer med arbeidskraften bygda trenger.

De mener sykepleierne må få hjelp, og fjerdekandidaten forklarer at om vi får utdannet flere helsefagarbeidere som kan gi kjærlig omsorg til de eldre, får sykepleierne frigjort tid til å gjøre mer og får bruke kompetansen der det trengs.

De synes det er viktig å ha boligpolitisk plan, da det er forutsigbart. Angående boligprisene som er nå, er det vanskelig å komme inn i boligmarkedet for de unge. Bruset forklarer at vi trenger bevegelse. Ved at de eldre får mulighet til å kjøpe seg boliger som er tilpasset deres behov, frigis deres hus til ungdommene som kan pusse opp de eldre husene og ta vare på dem.

Utbedring av fylkesvei 65 er viktig for partiets kandidater, og de synes Todalsfjordprosjektet kanskje er det viktigste for å bevare næringslivet i Surnadal.

De vil ta vare på kirkene, mens eiendomsskatt vil de alltid være motstandere av. Den synes de er for høy, og spesielt høy for de som bygger seg nye hus.

-Vi gleder oss til valgkamp!

De mener de har ambisjoner for å gjøre et godt valg.

Målet er å få fire kandidater inn i kommunestyret, og de håper på flere. Og skulle det blir aktuelt, er Bruset klar for oppgaven som ordfører.

Valgliste kommunevalget 2023 - Surnadal Høyre

1. Ole Joar Karlstad Bruset, Surnadal

2. Tor Rune Halset, Surnadal

3. Gry Mikkelsen Tellesbø, Surnadal

4. Arve Ervik, Surnadal

5. Jan Terje Moen, Øvre Surnadal

6. Elise Ansnes Halset, Surnadal

7. Anders Vattøy Norman, Surnadal

8. Kristine Island, Surnadal

9. Grim Røen, Stangvik

10. Mette Helen Mikkelsen, Surnadal

11. Ove Magne Aasen, Surnadal

12. Ola Magne Nordvik, Kvanne

13. Kristin Nyhagen, Surnadal

14. Ole Georg Skjeggestad Øye, Surnadal

15. Inga-Mari Monsøy, Surnadal

16. Odd Magne Gulla, Surnadal

17. Bjørg Aa, Kvanne

18. Vidar Ulvestad, Surnadal

19. Janne Sæter, Surnadal

20. Espen Røv, Surnadal

21. Nina Monsøy, Surnadal

Powered by Labrador CMS