Politiet i Surnadal melder:

Fører stakk av til fots for å unngå rustest

Publisert

Vi har fått en oppsummering av siste ukes hendelser fra politiet i Surnadal.

I 7-tida onsdag morgen hadde politiet en promillekontroll på Eidet. 60 førere ble kontrollert, og alt var OK.

Fredag ettermiddag fikk politiet tips om en vinglebil på vei fra Orkanger til Surnadal. Noen hadde ligget bak bilen og mente at den vinglet en del, og tok kontakt med politiets operasjonssentral. Bilen ble stoppet på Skei, og føreren ble testet for promille og rus. Det viste seg at føreren ikke var ruspåvirket, og vedkommende fikk kjøre videre.

Tullete og farlig kjøring

Litt etter kl 22 fredag kveld fikk politiet melding om to biler som drev tullete og farlig kjøring. De hadde blant annet kjørt på rødt lys. Politiet fikk oppgitt registreringsnummeret på de to bilene, så de vet hvilke biler det var. Hendelsen ble loggført, men politiet hadde ikke kapasitet til å rykke ut på det aktuelle tidspunktet.

Fører stakk av fra rustest

Tidlig lørdag kveld fikk politiets operasjonssentral melding om en lastebil med merkelig kjøreadferd opp mot Nordmarka. Politiet rykket ut og stoppet bilen på Nordmarka. Føreren ble testet for promille, og testen var negativ. Føreren skulle også testes for rus. Når politiet sjekker noen for rus ser de etter tegn og symptomer på ruspåvirkning. I tillegg tas det en spyttprøve, som kan vise hva slags stoffer man har i kroppen.

Den rusmistenkte lastebilsjåføren klarte imidlertid å stikke av til fots før politiet fikk gjennomført rustesten. Patruljehund ble tilkalt, for å prøve å finne ut hvor sjåføren hadde tatt veien, men det tok et par timer før hunden kom fram, og politiet klarte ikke å finne sjåføren denne natta. Uansett vet politiet hvem sjåføren er, og vedkommende blir anmeldt for forholdet.

Lastebilen ble låst av og satt igjen på Nordmarka.

Powered by Labrador CMS