Ni kvinner og menn sitter med refleksvester i en trapp.
Ni kvinner og menn fra NAF avd Indre Nordmøre bidro på en flott og viktig sykkeldag for mellomtrinnet på Surnadal barne- og ungdomsskule torsdag. Geir Ove Vilnes, Tor Solheim, Jan Terje Foss, Einar Grønnes, Hallvard Vermøy, Inger Janne Vermøy, Britt Dalsegg, Liv Holten og Frode Vikan.

Sykkeldag ved Surnadal barne-og ungdomsskule

Publisert

NAF er initiativtaker til arrangementet, og i fint samarbeid med skolen, politi og Intersport fikk de gjennomført et meningsfylt avbrekk i skolehverdagen for femte, sjette og sjuende trinn torsdag.

Praksis og teori

Omkring 120 elever på mellomtrinnet fikk gleden av å være med på en sykkeldag torsdag. Elevene ble delt i to puljer. Én pulje før lunch og én etterpå.

De startet med teori. Puljene ble delt i to. Noen var på ferdighetsløypa, en sykkelløype med mange utfordringer. Den andre gruppa var på metallsløyden som for dagen var omgjort til sykkelverksted. Der var det kontroller og reparasjoner av sykler foretatt av Jo Kvande Hansen fra Interport.

–Det var fullt trøkk i to runder, sier Jo som tipper det har vært tilsammen 50-60 sykler innom torsdag.

Bruk refleks

NAF avd Indre Nordmøre og to fra politiet var ute tidligere på dagen og observerte sykkeltrafikken til skolen. Det var stort sett bra, og noen fikk utdelt refleksvester.

Det oppfordres til bruk av refleks/-vester.

Godt samarbeidsprosjekt

NAF avd Indre Nordmøre stilte med ni kvinner og menn; tre fra Sunndal og seks fra Surnadal. Det var to fra politiet, og en fra Intersport, og Kiwi sponset med frukt til elever og lærere.

–Det er veldig fint at alle vil være med å bidra. Det er mye god læring og mange trenger å få sett på syklene sine. De får møte politi og NAF-representanter. Det blir fine dager av slikt, sier Grunde Walseth som er undervisningsinspektør på mellomtrinnet ved SUBUS og forteller videre at hovedfokuset er på forståelse av seg selv i trafikk, og at det må terpes på.

Det virker som skolebarna synes det er veldig artig, og både sykkeløypa og sykkelreparasjoner appellerer til mange av elevene.

Tre damer sitter ved et bord med hefter/papir.
Britt Dalsegg, Inger Janne Vermøy og Liv Holten rettet teoritestene.
Fire menn og en sykkel.
Frode Vikan, Jo Kvande Hansen, Per Gjeldnes og Grunde Walseth på metalsløyden som fungerte som sykkelverksted på torsdag.
Powered by Labrador CMS