Klippet snora for Helt Supre buss­lommer på Sunna

Da skolebussen kom til Sunna torsdag morgen var det uvanlig folksomt på den nye busslomma ved RBL og Bunnpris. Sammen med skoleelevene som venta på bussen sto ordføreren i Rindal og tre representanter fra NAF klare med ei snor som skulle klippes.

Publisert Sist oppdatert

NAF (Norges Automobil Forbund) kjører i disse dager en kampanje som de kaller "Helt Super skolevei". NAF er sponsor av animasjonsfilmen "Helt Super", som har premiere på kino i morgen, fredag. Da passet det perfekt å markere ei gladsak i Rindal. På Sunna er det nye busslommer og busskur, og ordfører Vibeke Langli stilte velvillig opp til uhøytidelig snorklipping.

Gøril Bakken, Jan Terje Foss og Einar Grønnes fra NAF og ordfører Vibeke Langli venta på bussen sammen med skolelevene
Passasjerene i bussen kom ut for å overvære snorklippinga. Busslomma er herved erklært åpna.

Busslommer er høyt prioritert

Ordfører Vibeke Langli forteller at busslommer på Sunna har vært et høyt prioritert ønske i kommunens trafikksikkerhetsplan over lang tid. Tiltaket var også med i reguleringsplana for området på Sunna, og hun er glad for at busslommene og busskura nå er på plass.

Ny busslomme med busskur på begge sider av vegen ved Sunna. Det ser også ut til at det skal bli fotgjengerovergang mellom de to busslommene.

Ordføreren forteller at Rindal kommune har spilt inn en del mindre trafikksikkerhetstiltak nå i høst, og der var flere busslommer høyest prioritert. Snart skal det også bli lys langs gangvegen mellom Sunna og Bolmekrysset, men det er litt forsinka på grunn av leveringsproblemer.

Bussjåfør Kjell Bråten synes også at dette er en stor forbedring. Flere busslommer er høyt på ønskelista for skolebussjåførene i Rindal, sier han. Sjåførene har tidligere vært en runde rundt i bygda sammen med representanter fra samferdselsavdelinga i fylket. Der fikk bussjåførene vise hva de mener det er viktigst å få gjort noe med for å bedre trafikksikkerheten.

– Vil ha Helt Super skolevei!

Gøril Bakken, som er styreleder i NAF avdeling Indre Nordmøre, forteller at NAF jobber for tryggere skolevei og flere busslommer for skoleelever over hele landet, kort sagt "helt super skolevei". Hun påpeker at det er mye klaging over alt som ikke er bra på skoleveien, men akkurat i dag ønsker NAF å fokusere på det positive, på en plass der det faktisk har blitt mye tryggere og bedre for skolebarna.

Einar Grønnes og Gøril Bakken fra NAF avd. Indre Nordmøre delte ut "Helt Super skolevei"-reflekser til bussjåfør Kjell Bråten og skoleelevene.
Helt Super refleks.

"Busslommekake" til skolebussjåførene

Etter snorklippinga ville NAF gjøre litt stas på skolebussjåførene, så de tok en tur innom pauserommet på rutebilstasjonen med bløtkake. NAF-representantene tok også en prat med sjåførene om hvilke trafikksikkerhetstiltak de synes er viktigst for å få en bedre skolevei. Trollheimsporten kommer med mer om det senere.

NAF stakk innom skolebussjåførene etterpå, med busslommekake.
Powered by Labrador CMS