Ingrid Andersbakken tar over tannlegepraksisen til Gunhild Rakstang Angvik fra 1. januar 2022
Ingrid Andersbakken tar over tannlegepraksisen til Gunhild Rakstang Angvik fra 1. januar 2022

- Mest av alt føles det godt å kunne hjelpe folk

Publisert

Fra 1. januar overtar Ingrid Andersbakken tannlegepraksisen til Gunhild Rakstang AngvikTannbo. 35-åringen har jobbet på tannlegekontoret siden hun kom flyttende til Surnadal i august, og trives godt både på jobb og som nyinnflytta surnadaling.

Ingrid er oppvokst i Sandane i Gloppen kommune i Vestland fylke. videregående valgte hun å gå yrkesfag, og tok fagbrev som kokk.

- Jeg flyttet til Oslo rett etter videregående, og jobbet som kokk i hovedstaden i 13 år. Etter hvert som årene gikk ønsket jeg å ha flere bein å stå på i yrkeslivet, og bestemte meg for å omskolere meg til å bli tannlege, sier hun.

Det ble starten på to krevende år som privatist.

- Jeg manglet mange fag for å få studiekompetanse med nødvendige realfag, og meldte meg opp på privatistskolen Sonans i Oslo. Jeg tok alle fagene jeg trengte på to år, noe som var både intensivt og hardt. Men er du motivert nok, så går det meste, smiler hun.

Ingrid søkte seg videre inn på tannlegestudiet på universitetet i Oslo, og etter fem års studier ble hun ferdigutdannet i 2016.

- Jeg hadde et ønske om å komme nærmere familien min, og var heldig som fikk meg jobb som privatpraktiserende tannlege i Førde i Sunnfjord kommune. Der har jeg jobbet de siste fem årene, sier hun.

Ingrid sier at hun alltid har hatt en drøm om å bli tannlege.

- Det er noe som har vært med meg så lenge jeg kan huske, men jeg skjønte allerede på ungdomsskolen at jeg ikke hadde de karakterene som var et krav for å kunne studere til tannlege. Jeg mistet litt motet, og valgte derfor en annen studieretning på videregående. Matlaging har alltid vært en stor del av livet mitt, og jeg angrer ikke på at jeg utdannet meg som kokk. Nå har matlagingen blitt en fin hobby som jeg koser meg med på fritiden, smiler hun.

Ingrid trengte ingen betenkningstid på spørsmålet om hva som er det beste med å være tannlege.

- Det er helt klart det å kunne hjelpe folk. Det er en veldig god følelse å kjenne på at du har gjort noe for andre. I tillegg treffer jeg mange ulike mennesker, og ingen dag er lik. Det er noe jeg setter stor pris på, sier hun.

Surnadaling på heltid

Det var kjærligheten som skulle føre Ingrid til Surnadal.

- Kjæresten min er herfra, og etter mange år med helgependling med 7-8 timers reisevei, bestemte vi oss for å flytte sammen. Jeg begynte å sondere terrenget litt, og tok en sjanse og ringte Gunhild Angvik. Det var slik det hele startet, sier Ingrid.

Angvik gikk av med pensjon i høst, og Ingrid overtok kontoret fra 1. august. Den formelle overtakelsen av praksisen er 1.1.22.

- Jeg har overtatt alle pasientene til Gunhild som står på fast innkalling. De får fortsette hos meg om de ønsker. Gunhild jobbet i 80%, men jeg vil jobbe i full stilling. Det betyr at jeg har noe ledig kapasitet, og åpner opp for å ta imot nye kunder. Om noen ønsker å stå på min liste, er det bare å ringe meg, sier hun.

Ingrid har funnet seg godt til rette i Surnadal, og gleder seg til fortsettelsen.

- Her trives jeg veldig godt. Jeg har flotte kollegaer, og jeg liker meg godt i bygda. Jeg har slått meg til ro, og har planer om å bli værende, smiler Ingrid.

Ingrid Andersbakken liker seg godt som tannlege i Surnadal
Ingrid Andersbakken liker seg godt som tannlege i Surnadal
Powered by Labrador CMS