Tidens krav:

Portrettbilde av en mann
Ole Knut Alnæs, sjefredaktør i Tidens Krav.

Går fra fem til to papirutgaver

Fra 26. juni 2023 reduserer Tidens Krav antall papirutgaver. Hver utgave vil få enda mer innhold enn de daglige avisene som utgis i dag, skriver Tidens krav i en pressemelding.

Økt interesse for tk.no og økte kostnader gjør at Tidens Krav nå varsler at de fra sommeren av redusere antall papiraviser fra fem til to i uka.

– Over 80 prosent av abonnentene våre bruker oss allerede jevnlig digitalt. Samtidig har kostnadene til produksjon, trykk og distribusjon av papirutgaven steget kraftig det siste året. Det gjør at vi nå må endre oss for at vi skal kunne utgi papiravis til dem den er viktig for. De skal fortsatt være trygge på at de blir oppdatert ved å lese papirutgaven, sier Ole Knut Alnæs, sjefredaktør i Tidens Krav.

Fra uke 26, som starter 26. juni, kommer det bare to papirutgaver i uka, tirsdager og torsdager. Dette betyr også at det kommer eAvis kun to dager i uka. Selv om papirutgaven fortsatt er viktig for mange, mener Alnæs nyheter er best på nett. – I de siste årene har vi publisert langt mer innhold på tk.no enn vi har hatt plass til på papir og i eAvisa. I tillegg til at det er på nett du får de ferskeste og mest oppdaterte lokale nyhetene, så får du også mye mer der enn på papir. På tk.no har vi både video, lyd og rikere illustrasjoner enn det vi kan levere på papir. Alle abonnenter har tilgang til alt innhold på tk.no.

Forventet

I flere år har aviser over hele landet redusert antall papirutgaver. Tidens Krav gikk fra seks til fem utgaver i 2020, mens flere aviser i Amedia har det siste året gått fra seks til tre utgaver. I februar i år signaliserte sjefredaktør Alnæs at det i løpet av året ville bli en endring i antall utgaver.

Ekstra viktig for noen få

Av Tidens Kravs drøyt 11.000 abonnenter er det kun 800 som aldri har logget seg på tk.no. – Vi er klar over at i underkant av 2.000 av våre abonnenter er avhengig av papirutgaven for å holde seg oppdatert om det som skjer på Nordmøre. Det er derfor viktig for oss å gjøre denne endringen nå slik at vi kan fortsette med noen gode papirutgaver i uka. Det er viktig for oss å ha et godt papirprodukt for de som foretrekker det, sier Alnæs.

Han håper også denne endringen vil bidra til at flere eldre blir inspirert til å søke hjelp for å komme seg på nett.

– I dag er det lite som skal til for å kunne bruke digitale løsninger. En enkel smarttelefon er nok til både å betale regninger og lese nyheter. Det har gjort verden enklere for de aller fleste, målet er at det skal være tilgjengelig for alle.

Større papirutgaver

De to papirutgavene blir både større og bedre enn i dag. Det blir fortsatt lokale nyheter som blir hovedinnholdet. Det kjente stoffet som X-ord, TV-program, reportasjer og portrett blir med videre, men på nye dager.

Endringene gjør at vi kan satse enda mer på godt og relevant innhold for våre abonnenter. På tk.no finner du ferske og oppdaterte nyheter hver dag hele året.

Dagene tirsdag og torsdag er valgt på grunn av at dette er mest praktisk med hensyn til distribusjon. I tillegg er torsdag en viktig dag for annonsørene.

Enighet

Beslutningen om å gå ned til to papirutgaver i uka er gjort av styret i Tidens Krav, og i tett dialog med de ansatte.

– Samfunnet utvikler seg – og mediebransjen gjør det samme. Tidens Krav er ikke den første som velger å kutte i papirutgavene, det er det flere både i Amedia og andre mediekonsern som har gjort, sier tillitsvalgt for journalistene i Tidens Krav, Lisa Botterli Flostrand.

Som redaktøren viser hun til at flertallet av leserne nå leser Tidens Krav digitalt. – Det er likevel forståelig at noen blir frustrerte over et slikt kutt – papiravisen har for mange vært en fast del av livet gjennom alle år. Å redusere antall utgivelser utfordrer folks vaner, men vi ser at dette til syvende og sist er veien å gå for å kunne videreutvikle oss i takt med samfunnet, sier hun.

Styreleder i Tidens Krav, Svein Atle Huus, sier dette i en kommentar:
– Det at det blir færre papirutgaver for TK og andre aviser i tiden vi nå går inn i er en naturlig del av utviklingen når en stadig større del av befolkningen orienterer og engasjerer seg i hovedsak digitalt. Nyhetsformidlingen og kampen om folks oppmerksomhet og tid i årene fremover vil derfor også først og fremst foregå digitalt. Det vil stille større krav til redaktørstyrte medier i kampen mot store internasjonale aktører som ikke har som formål å tjene lokalsamfunnene eller å sikre et sterkt og levende demokrati. Grepet som blir gjort nå med å redusere antall papirutgaver i Tidens Krav, mener jeg gjør at vi vil kunne fortsette å utvikle og styrke oss ytterligere digitalt, samtidig som vi også ivaretar de svært trofaste leserne våre som fortsatt foretrekker å holde seg oppdatert og engasjere seg i det som skjer i lokalmiljøet, gjennom papiravisa.

Avisas rolle

Tidens Krav er det eneste nyhetsmediet som hver dag hele året dekker Kristiansund og Nordmøre. De har journalister som er tilstede i lokalsamfunnet, og som selv er en del av det miljøet de rapporterer fra.

– Vi skriver om det nordmøringene er opptatt av, og ingen andre medier setter den lokale dagsordenen slik vi gjør. Vi er debattarena og talerør for regionen vår. Gjennom vår eier Amedia gir vi også tilgang til rundt 100 andre aviser i hele landet. Endringen vi nå gjør vil styrke vår posisjon ytterligere, og gjøre oss i stand til å ha fullt fokus på å lage god og relevant journalistikk for alle som er opptatt av Nordmøre, sier Alnæs.

Her kan du lese om de ansatte i Tidens krav:
Satanrocker og englebarn – dette er de som jobber i Tidens Krav

Powered by Labrador CMS