Fra venstre: Einar Mork, Henning Mork, Erling Talgø, Harald Mork og Svein Løvik.
Fra venstre: Einar Mork, Henning Mork, Erling Talgø, Harald Mork og Svein Løvik.

Talgø går inn som majoritetseier i Einar Mork Snekkerverksted AS

Talgø Invest AS har kjøpt 51 % av aksjene i Einar Mork Snekkerverksted AS på Averøya. Det skriver Talgø i ei pressemelding fredag.

Med dette innlemmes nok en velrennomert kvalitetsbedrift i Talgø-konsernet, og tilrettelegger for et nært samarbeid med verdifulle synergier fra 2023. Einar Mork Snekkerverksted AS har vært kjent som en solid lokal aktør innen nybygg og rehabilitering siden 1952. Bedriften utfører i hovedsak oppdrag i Averøy og nærliggende kommuner, med 12 dyktige ansatte i staben og en omsetning på nærmere 30 millioner.

Med egne kvalitetskrav om håndverksmessig solid arbeid, har Einar Mork Snekkerservice opparbeidet seg en lang rekke trofaste kunder og et rykte som en dyktig og pålitelig aktør i byggebransjen. Bedriften er medlem i byggmesterforbundet, er godkjent lærebedrift og har et komplett snekkerverksted med verktøy som trengs for å gjenskape unike bygningsdetaljer til restaureringsarbeid.

Avtalen er i boks. Einar Mork, Terje Talgø og Henning Mork.
Avtalen er i boks. Einar Mork, Terje Talgø og Henning Mork.

Talgø Invest består av en trelastdivisjon, en byggdivisjon og en butikkdivisjon, og omsatte i 2021 for 927 millioner.

Flaggskipet i konsernet er Talgø MøreTre AS, som produserer trelastprodukter i MøreRoyal® til byggevarebransje og prosjektmarked, med hovedvekt på produktgruppene kledning og terrasse.

Byggdivisjonen i Talgø produserer elementer i tre, har ulike oppdrag innen nybygg, tilbygg og rehabilitering, samt utfører større feltutbygginger. Når Einar Mork Snekkerverksted tiltrer som nyeste tilskudd, teller Talgø Byggdivisjon 7 ulike selskaper.

Talgø Byggdivisjon har mål om fortsatt vekst i årene som kommer, og ønsker å bli en konstellasjon av kvalitetsbedrifter med bred fagkompetanse innen byggenæringen og med lokal tilhørighet.

Erling Talgø og Svein Løvik sier at de er stolte over å ha inngått avtale med nok et solid familieselskap her på Nordmøre. Einar Mork Snekkerverksted kommer nå inn som enda en kvalitetsbedrift i konsernet – noe som legger til rette for positiv utvikling i begge retninger og spennende synergier.

– Vi mener at avtalen med Talgø Invest AS bidrar til en positiv utvikling av Einar Mork Snekkerverksted AS inn i en spennende fremtid, til glede for våre ansatte og lokalsamfunnet, sier Henning Mork.

Henning Mork og Erling Talgø.
Henning Mork og Erling Talgø.
Powered by Labrador CMS