SpareBank 1 Nordmøre kjøper 70 prosent av Trio Regnskapsservice:

Sjef for bedriftsmarked Ole Magnus Løwe (f.v.) og administrerende bankdirektør Allan Troelsen i SpareBank 1 Nordmøre sammen med daglig leder og deleier i Trio Regnskap, Jostein Kvendset.
Sjef for bedriftsmarked Ole Magnus Løwe (f.v.) og administrerende bankdirektør Allan Troelsen i SpareBank 1 Nordmøre sammen med daglig leder og deleier i Trio Regnskap, Jostein Kvendset.

– En gladnyhet for lokalsamfunnet og kundene

Onsdag kom nyheten om at SpareBank 1 Nordmøre kjøper 70 prosent av Trio Regnskapsservice AS, som til daglig bruker navnet Trio Regnskap.

Første kontakt mellom partene ble opprettet i februar, da administrerende banksjef Allan Troelsen kontaktet Trio-eier Jostein Kvendset for å lufte tanken.

Kvendset blir fortsatt med på eiersiden, med 30 prosent, gjennom selskapet Kvendset Holding.

– Dette er en ordentlig gladnyhet, både for SpareBank 1 Nordmøre og Trio - og ikke minst for lokalsamfunnet og kundene, sier Troelsen på et pressetreff onsdag morgen.

Banksjefen mener at oppkjøpet gir nybanken mulighet til å tilby enda bedre og bredere tjenester til kundene sine.

Han understreker at det ikke er snakk om noen eksklusivitet i noen retning.

– Så det blir ikke slik at kundene til Trio Regnskap nå vil måtte være kunder i SpareBank 1 Nordmøre eller omvendt, sier han.

Troelsen forteller at avtalen styrker SpareBank 1 Nordmøres satsing på Indre Nordmøre.

– Det er viktig for oss å bli en større kraft for næringslivet på Indre Nordmøre, og det er vi overbevist om at dette oppkjøpet bidrar til at vi blir. Vi får en utfyllende kompetanse, med mange plusser for næringslivet, i denne konstellasjonen. Her får vi gode muligheter til å utveksle kompetanse, til det beste for kundene.

Trio har i tillegg et kontor i Trondheim, som også var interessant for banken.

For der Surnadal Sparebank lenge har satset i Trondheim, har SpareBank 1 Nordmøre ambisjoner om å satse enda mer i trønderhovedstaden.

– Med en stor del av Trio i Trondheim, innebærer dette en styrking av satsinga i Trondheimsområdet, som er viktig for SpareBank 1 Nordmøre, sier Troelsen.

Allan Troelsen, administrerende bankdirektør i SpareBank 1 Nordmøre.
Allan Troelsen, administrerende bankdirektør i SpareBank 1 Nordmøre.

Bytter navn og samlokaliserer

SpareBank 1 Nordmøre-konsernet har allerede et regnskapshus som heter SpareBank 1 Regnskapshuset Nordvest, som stort sett har kontorer på ytre Nordmøre. De to regnskapshusene blir nå søsterselskaper.

Troelsen forteller at Trio Regnskap, som en naturlig følge av oppkjøpet, vil få nytt navn, som knytter selskapet sterkere til SpareBank 1 Nordmøre.

– Det kommer et navnebytte, men vi må bruke litt tid på å fastsette det. Foreløpig bruker vi Trio Regnskap, men vi skal finne et nytt navn, som har en klarere binding til resten av konsernet.

Trio Regnskap har per i dag 28 ansatte, 16 i Trondheim og 12 i Surnadal. Planen er at de ansatte ved surnadalskontoret nå skal flytte inn hos SpareBank 1 Nordmøre på Skei.

– Vi har en ambisjon om å skape et enda større og sterkere kompetansemiljø her på huset, og kommer nå til å starte planlegginga av hvordan samlokaliseringa skal gjøres. Vi ønsker å få det til så fort som mulig, men med en god prosess.

Generalforsamling i det nye regnskapsselskapet ble holdt tirsdag kveld, og Troelsen blir styreleder. I styret får han med seg tidligere styreleder i Trio Regnskap, Morten Solheim, samt Odd Einar Folland, Einar Bergem og Steinar Sogn fra SpareBank 1 Nordmøre-konsernet.

Jostein Kvendset fortsetter som daglig leder i det nye selskapet, slik han også har vært i Trio Regnskap fram til nå.

Ser positivt på oppkjøpet

Kvendset var ansatt nummer fem i Trio Regnskap da han startet der i 2005 - nå er de 28. Fra 2010 og framover har selskapet opplevd stor vekst, både organisk og gjennom oppkjøp. Trio hadde i 2020 en omsetning på 28 millioner kroner og et resultat på 1,2 millioner.

De betjener rundt 600 kunder, primært i Trøndelag og på Nordmøre, og Kvendset synes det er litt artig at de nå blir kjøpt opp av SpareBank 1 Nordmøre.

– Ja, vi kommer jo egentlig fra bank. Selskapet ble stiftet i Trondheim i 1994, som regnskapsavdelinga til Fokus Bank, da de sluttet med regnskap, sier han.

Den daglige lederen forteller at det er fantastiske tider i regnskapsbransjen for tida.

– Regnskapsførerens død har vært proklamert ganske lenge, men vi ser bare muligheter i den automatiseringa og effektiviseringa som skjer rundt oss. Det gjør bare at vi får jobbe mer med de interessante tingene, med kunden på andre sida av bordet, og hjelpe til med det vi skal – nemlig å få våre kunder til å lykkes.

Kvendset og resten av Trio Regnskap ser derfor veldig positivt på oppkjøpet.

– I SpareBank 1 Nordmøre får vi nå en støttespiller, som gir oss enda større muskler og flere verktøy i verktøykassa, som vi kan bruke for å bidra til at kundene våre lykkes. I tillegg sikrer det gode, trygge arbeidsplasser for våre ansatte i mange, mange år framover.

Ole Magnus Løwe, Jostein Kvendset og Allan Troelsen.
Ole Magnus Løwe, Jostein Kvendset og Allan Troelsen.

– Det er en god dag i dag

Trio Regnskaps visjon er «Fantastiske kundeopplevelser – hver dag», og det mener Kvendset passer godt sammen med SpareBank 1 Nordmøre-konsernet.

– Det er en viktig del av dette oppkjøpet. Slik vi opplever både banken og SpareBank 1 Regnskapshuset Nordvest er de også veldig kundeorienterte, og det var viktig for oss, sier han, og får støtte fra Troelsen:

– Ja, gjennom fokuset på kunder har Trio Regnskap på mange måter den samme filosofien som oss.

Troelsen og Kvendset forteller at de ansatte, både hos Trio Regnskap og SpareBank 1 Nordmøre, har vært udelt positive til sammenslåingen.

– Folk ser behovene og hva som foregår rundt seg. For at vi fortsatt skal kunne tilby gode arbeidsplasser og gode opplevelser for kunder, er det viktig at vi har det rette støtteapparatet og de rette verktøyene i ryggen. Så tilbakemeldingene har vært kjempepositive, sier Kvendset.

– Ja, og da vi informerte de ansatte i banken i dag tidlig ble det jubel og applaus, så dette blir sett på som noe positivt. Så får vi håpe at kundene også jubler og applauderer, sier han, og smiler:

– Det er en viktig milepæl for banken, og noe vi har gledet oss lenge til å annonsere. Det er en god dag i dag.

Ole Magnus Løwe banksjef på bedriftsmarked, ansvarlig for alle rådgivere på bedriftsmarked i hele SP1 NM.

Powered by Labrador CMS