Sagatun Grendahus og Nordmøre Gatebilklubb

To menn mellom to biler.
Bjørn Moen og Ole Vikavoll er to av de som bidrar til at mange både bygdefolk og de utenfra kan kose seg i Surnadal 5. august. Her står de utenfor festlokalet mellom to av bilene som blir å se på utstilling under gatebilfestivalen tidligere på dagen.

Arrangerer gatebil­festival med påfølgende bygdefest

Publisert

Lørdag 5. august blir det arrangert gatebilfestival i Surnadal. I fjor var det både utstillingsrekord og publikumsrekord. Nå slår de på stortromma da det blir arrangert fest med levende musikk på Sagatun til kvelds for alle bygdefolk og gjester over 18 år.

Dette er et samarbeid mellom Sagatun Grendahus og Nordmøre Gatebilklubb. Bjørn Moen er nestleder i begge styrene, og sier at gatebilklubben har savnet et arrangement til kvelds etter festivalen. Sagatun Grendahus ønsker mer liv i huset til folk i alle aldre. Dermed var det naturlig å legge bygdefesten til samme dag.

Gatebilfestival

Gatebilfestivalen starter klokken 10.00. Det blir på samme område som i fjor - på Røtet ved industrikaia på gamle Wavin-området, hvor man kunne se blant annet lastebiler, biler i mange varianter, traktorer og motorsykler, og det var både rekord på utstillere og publikumsrekord. Hele 1300 stk med stort og smått gjestet gatebilfestivalen i fjor.

Gatebilklubben prøver å inkludere flest mulig mennesker. Det er svært ulike meninger om hvem som er den beste bilen for eksempel. Og her blir alle behandlet likt. Her er det først til mølla-prinsippet som gjelder.

Biltreffet er også i år alkoholfritt, det blir muligheter for å kjøpe både hamburgere, pølser og diverse snacks.

De vil samarbeide med Coop Extra om mathandel, og hovedsponsor Sparebank 1 Nordmøre stiller med hoppeslott for barna, der det vil være vakter.

Det blir EMMA-konkurranse. EMMA er en forkortelse av European Mobile Media Assosiation. EMMA Global er en verdensomspennende organisasjon, og det er like kriterier verden rundt. Der blir det mulighet for å se og høre bilstereo i ypperste klasse.

I år vil de forbedre innkjøring for å unngå kø i veien, og de vil prøve å skilte bedre. Burneringen er større i år.

NAF kommer med veltepetter som vil gi en følelse av hvordan det er å velte med bil.

Alle typer kjøretøy er velkommen, og rundt tyve pokaler vil bli utdelt.

Les om suksessen i fjor her.

Bygdafest

Til kvelden blir det bygdefest i Sagatun Grendahus. Det vil bli servering av øl, cider og vin. Planen er å sette opp et øltelt eller to på baksiden. Inne spiller Magnus Hestegrei, som kommer til å skape stemning og få til en skikkelig bygdefest for alle over 18 år og oppover.

Man kan kjøpe billetter i døra, men nestlederen anbefaler å kjøpe på forhånd for å unngå kø. Det ligger ute billetter på kulturhuset. Det blir delt opp i to køer; én for de som har forhåndskjøpt billetter og én for de som kjøper på stedet.

Også her blir det muligheter for å kjøpe både hamburgere, pølser og diverse snacks.

Bilinteressen på tur opp

Ole Vikavoll og Even Mogstad er begge med i arrangementgruppa og skal stille ut bilene sine som vi ser på bildet øverst i saken. Ole er også med i styret i gatebilklubben.

Medlemmene forklarer at man ikke trenger å ha bil for å bli med i gatebilklubben. Det er fint å treffes og det er sosialt.

– Og det er alltids noen å få sitte på med, smiler Moen.

Det er bare å ta kontakt på facebook eller messenger. Vil man være medlem, er det bare å melde seg inn, smiler de tre bilentusiastene.

Mer arrangement fra Sagatun

Sagatun Grendahus håper å få arrangert mer fremover. Det trengs oppgradering, og de trenger derfor mer penger inn. De ønsker å bruke huset mer for folk i alle aldre, og det blir spennende å se hva de kommer med, da de har mange gode forslag på arrangement.

Bjørn Moen prøver å delegere mer under gatebilfestivalen, men har ordnet seg så han har fullt opp i år som i fjor. Han skal selv være lydmann på Sagatun til kvelds, så det blir lydprøver der før arrangementet på Røtet er ferdig.

    – Både Sagatun Grendahus og Nordmøre Gatebilklubb trenger flere til å hjelpe til i dugnadsgjengen, så ta gjerne kontakt, smiler han blidt.

Sagatun grendahus og Nordmøre gatebilklubb er medlemmer av Trollheimporten.

Powered by Labrador CMS