En fastkjørt vogntog i en snøkant.
Et vogntog som fikk problemer ved Drogsetmoen torsdag kveld.

Den første snøen skaper store utfordringer i trafikken

Været som vi har hatt dei siste dagene har vært en utfordring i distriktene, spesielt på fv 6498 Bjørnlivegen over Bjørnli og ned mot Løkken.

Publisert Sist oppdatert

7. november ble fv 65 steng ved Drogsetmoen, på grunn av vedlikehold nord for Drogsetmoen som vil pågå ut november.

Det er merket omkjøring via Storås fv 701 og fv 700 Meldal til Svorkmo, men ikke alle får med seg denne stenginga ved Drogsetmoen. Det er også mange som er godt kjent og benytter seg av fv 6498 Bjørnlivegen med personbiler, det er også skiltet via fv 6498.

Intervju med Bjørn Arne Østbø i Nordmøre Bilberging AS:

John J. Storholt

Et vogntog som har sklidd av vegen.
På fv 65 rett sør for Drogsetmoen onsdag.

Trafikkaos

Men Bjørnlivegen har blitt et problem nå som vi har glatte veier og snøkaos. Flere trailere har fått store problemer med å komme seg opp bakkene til Bjørnli. Denne vegen kan være utfordrende også for personbiler når det er is eller glatt snøføre.

Onsdag kveld var det flere personbiler som fikk problemer pga. regnværet. Det var godt strødd på fv 6498, men det regnet på minusgrader så det iset opp igjen like fort som de strødde. En trailer på tur opp kom seg nesten på toppen før den gikk i grøfta og veltet. 

En bergingsbil i ferd med å dra opp et vogntog fra grøfta.
Speilblankt føre på toppen av Bjørnlivegen onsdag kveld.
På toppen av Bjørnlivegen onsdag kveld.

Torsdag kveld fikk nok en trailer problemer i snøkaoset. Den snudde rett etter brua på fv 6498 Bjørnlivegen og prøvde å komme seg tilbake opp bakken til fv 65, men her ble det stopp og han havnet i grøfta like før toppen ved den nedlagte butikken.

En fastkjørt vogntog i en snøkant.
Fastkjørt vogntog ved Drogsetmoen torsdag kveld.
En bergingsbil som drar opp et vogntog fra grøfta.
Til slutt kom Nordmøre Bilberging/Straumen bil til unnsetning.

Burde ha vært bedre skiltet

Det har vært en del diskusjoner om skiltinga, både på Storås og Drogsetmoen. Skiltinga på Storås fungerer godt nå, men mange mener at skiltinga på Drogsetmoen kunne vært skiltet med forbud for vogntog. Fylkeskommunen velger å ikke forta seg noe med dette, så veien er åpen for alle, med de utfordringene dette fører med seg. 

Det er for det meste utenlandske vogntog som ikke forstår skiltinga på Storås eller overser dette, til tross for internasjonale skilt som Statens vegvesen setter opp. De sjåførene jeg kommer i kontakt med sier at de ikke har sett skiltene på Storås. Dette gjelder også privatbiler som kommer fra Berkåk og kjører ned til Storås og mot Drogsetmoen.

Kristian Vatn bor på Drogsetmoen, rett ved krysset mot Bjørnli. Han forteller at det fortsatt daglig er noen som kjører feil og må snu ved sperringa. Mange tunge kjøretøy kjører over mot Bjørnli, og det er ikke brukbart slik føret er nå, sier han. Veien over Bjørnli er for bratt og svingete. Han synes at skiltet omkjøring kunne ha vært markert med blinkende lys på Storås, og at det burde vært forbud mot å kjøre over Bjørnli med tunge kjøretøy.

En mann i lue og vinterjakke.
Kristian Vatn bor ved krysset på Drogsetmoen. Han ser daglig biler som kjører feil og må snu ved speriinga på fv 65.
Powered by Labrador CMS