LESERINNLEGG:

Mann med svart skjorte og brun blazer
Nils Petter Tonning

Reduserte ferjeturer ødelegger for både næringsliv og pendlere

Her ser vi et kromspring fra regjeringen igjen. Redusere ferjetilbudet i Møre og Romsdal med 14 mill. Dette vil ødelegge for alle reisende som er avhengig av ferje. Transportnæringen, næringslivet og pendlerne? Hva med nødvendige reiser som ambulanse? Møre og Romsdal er det største ferjefylket og er avhengig av at ferjene går.

Regjeringa sier de jobbar for at folk skal kunne bo, arbeide og leve gode liv i heile Norge. Regjeringa skulle øke rammetilskottet slik at fylkeskommunen kunne redusere ferjetakstene og innføre gratis ferje uten at det gikk ut over andre tjenester. Det vil gjøre reisehverdagen billegere for mange folk rundt om i landet, sa kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik. Kan vi da stole på ei regjering som går stikk i mot det de lovet.

Fremskrittspartiet fikk gjennomslag for billigere ferger. Takstene kuttes med 25 prosent fra 1. juli 2021. Fremskrittspartiet foreslo også at takstene skulle halveres, men alle de andre partiene stemte dessverre imot dette. FrP vil redusere både ferjetakstene og legge opp flere gratis ferjer, men det skal ikkje gå utover ferjetibudene.

No må regjeringen og fylket våkne og se hva de ødelegger om denne reduseringen blir vedtatt. De legger virkelig opp til å tape valget med å ødelegge for næringslivet, transportnæringen og lage store utfordringer for pendlerne. Dette er regjeringen for folk flest

Nils Petter Tonning
Surnadal FrP

Powered by Labrador CMS