LESERINNLEGG:

Rindal helsetun

Tanker om helse og omsorgstjenestene i Rindal Kommune - husk å stemme under valget

Publisert Sist oppdatert

9. september leste jeg (leserinnlegg på Trollheimsporten) at Rindal Arbeiderparti skryter av jobben som har vært lagt ned av ansatte i helse- og omsorgstjenestene i Rindal Kommune i en krevende tid, det er bra, det mener jeg er fullt fortjent. De er også meget opptatt av at vi må forberede oss på at det blir flere eldre og demente, og at vi må være i forkant.

Sitat fra leserinnlegget på Trollheimsporten; «Det blir sagt at vi både får flere eldre og flere demente, da er det viktig vi kommer i forkant».

Beklager folkens, dere er ALT for sent ute.

Det er tilnærmet umulig å være i forkant av noe, når vi allerede står midt i, det jeg tør å påstå er, en skikkelig kritisk situasjon.

I mange år har situasjonen for ansatte i helse og omsorg i Rindal Kommune vært krevende, og det har ved flere anledninger blitt varslet om dårlige arbeidsforhold, dårlige lokaler og mangel på helsepersonell uten at det har skjedd nevneverdige forbedringer.

Hvorfor?

Hvor mye tid og ressurser har kommunen og politikerne brukt på planlegging, kartlegging, saksbehandling og undersøkelser knyttet til nytt bygg, eller eventuelt gjenbruk av nåværende byggningsmasse de siste 10 årene? Dette er tall som jeg er interessert i. Kunne noe av dette blitt brukt til å realisere drømmen om bedre eldreomsorg i Rindal Kommune?

Nå må noen stå frem, ta tak, og sørge for at ansatte i helse- og omsorgstjenestene i Rindal Kommune får mulighet til å yte tilstrekkelige tjenester til eldre i Rindal. Har vi gode tjenestetilbud, nok sykehjemsplasser (eller evt HDO-boliger) og tilrettelagte tjenester til demente, tør jeg å påstå at ansatte trives bedre på jobb, de føler de strekker til, rekker arbeidsoppgavene sine og dermed velger å bli værende i yrket.

Helse- og omsorgstjenesten i Rindal er stappet full med omsorgsfulle, dyktige og kompetente folk. Vær så snill å gi de bedre arbeidsforhold, slik at de blir værende i yrket og tar vare på våre eldre, som vi er så ufattelig glade i.

Spesialist i klinisk allmennsykepleie, som ikke orket mer,
Anders Moe Sæter

Powered by Labrador CMS