Langrenn:

En ung mann med startnummert på brystet som går skirenn.
FREMGANG: Kristoffer Berset har også denne vinteren tatt steg i langrennssporet. Åttendeplassen i Latvia er et av flere bevis på det.

Kristoffer satser videre

Publisert Sist oppdatert

Kristoffer Berset har hatt en fin utviklingskurve etter at han forlot juniorklassen og tok steget opp i seniorklassen. Surnadalingen som konkurrerer for Strindheim idrettslag, har også denne vinteren tatt steg.

- Jeg føler at jeg er en bedre langrennsløper nå enn jeg var for ett år siden. Selv om jeg kanskje skulle ønske at jeg hadde nærmer meg de beste mer enn jeg har gjort. Men det å bli en god langrennsenior er en tålmodighetsprøve, sier Kristoffer som flyttet hjemmefra som 16-åring for å kombinere skisatsing og utdanning. Først ble det fire år på skigymnas i Meråker, før flyttelasset ble sendt 80-kilometer sørvest og mot Trondheim, hvor han har base nå.

Der kombinerer Berset som er en av de bedre løperne i Norge på sitt alderstrinn, langrenn og studier i bevegelsesvitenskap. Kristoffer har de to siste sesongene vært en del av regionlandslaget Team Elon Midt-Norge. Det håper han også å få muligheten til fremover, selv om nåløyet for å bli med der er forholdsvis trangt. Dersom Berset på vårparten blir veid og funnet for lett, så vil det midtnorske kretslaget hvor det er mange bra løpere, være et alternativ.

Gikk to NM-renn på Tolga

De har også et veldig bra opplegg. Flere av løperne på det kretslaget har i vinter gjort det bra, og ikke minst bevist at det er fullt mulig å ta opp kampen med landslagsløpere uten å være på kretslag. Kristoffer avsluttet den nasjonale sesongen med å gå to renn på Tolga rett før pause. Han følte at prestasjonene var sånn midt på treet. 10 og 50 kilometer klassisk er ikke favorittdistansene til den kapasitetssterke utøveren som er mest glad i skøyting.

Det er i den stilarten han som oftest har gjort sine beste løp. Kristoffer føler han har løftet både topp og bunnivået. Det har blitt flere topp 30-plasseringer både i norgescupen og Skandinavisk Cup. Mest fornøyd er han med åttendeplassen i Skandinavisk Cup i Latvia. På sprinten der var han med og kjempet om finaleplass. Det var bare noen få tideler som manglet på at det lokale innslaget brøt en barriere og kvalifiserte seg for finale.

Motivert for videre satsing

Langrenn har for lengst blitt en livsstil for Kristoffer Berset som er motivert for videre satsing i langrennssporet. Berset ser ikke mørkt på å ta fatt på en ny sesongoppkjøring rundt 1.mai. Først skal han lade batteriene. Påska skal tilbringes i hjemlige trakter. Kristoffer synes alltid det er kjekt å komme heim på påskeferie. Det er rom for litt andre ting enn en og to daglige treningsøkter nå som sesongen er over. Det blir både randone og lange fjellturer.

- Kommer du også til å gå for Strindheim kommende sesong, Kristoffer?

- Jeg vil ikke utelukke at jeg en gang i fremtiden kommer til å gå for Surnadal igjen. Men jeg har ingen planer om å bytte klubb med det første, ettersom jeg har et bra opplegg i Strindheim. Jeg er ikke så avhengig av det så lenge jeg er med på skiforbundets team som har månedlige samlinger. Men det er betryggende å vite at jeg har Strindheim-miljøet i bakhånd, sier Berset.Powered by Labrador CMS