Olav Fugelsøy
Olav Fugelsøy

Tatt ut til nordisk juniorlandskamp

Olav Fugelsøy (Surnadal IL) er en av 12 norske ungdommer som er tatt ut til nordisk juniorlandskamp i langrenn i Finland 17. - 19. februar. Han ble tatt ut på grunnlag av de gode prestasjonene i Norgescup på Lillehammer første helga i januar, der han endte opp med en seier, en tredjeplass og en sjetteplass.

Nordisk juniorlandskamp er et årlig arrangement for 17- og 18-åringer, og 17-åringene konkurrere i samme renn som 18-åringene, forteller Olav. Dette er den eneste muligheten han har til å delta i en internasjonal konkurranse i 17-årsklassen, og derfor det største han kan oppnå denne sesongen. Han gleder seg veldig til å konkurrere mot de beste løpere fra de andre nordiske landene, for å se hvordan de norske kan hevde seg.

Det er seks gutter og seks jenter fra hvert land som er tatt ut til nordisk juniorlandskamp. Alle skal ikke gå alle de tre rennene, men de som er med får gå minst ett renn. Olav har størst forhåpninger til 10 km skøyting, som han vant på Lillehammer, men han håper selvsagt å få gå mer enn ett renn.

Powered by Labrador CMS