Olav Fugelsøy

Olav Fugelsøy ett sekund unna pallplass i Ungdomsbirken

I helga gikk Birkebeinerrennet og Ungdomsbirken av stabelen under flotte forhold.

Birkebeinerrennet er 54 km langt og går i klassisk stil mellom Rena og Lillehammer. Utøverne må bære med seg en sekk på 3,5 kg. Årets renn var det 82. i rekka.

Ungdomsbirken arrangeres for utøvere i alderen 12 - 16 år. Løypa er 15 km med start på Sjusjøen og mål på Birkebeineren Skistadion på Lillehammer. Rennet går i klassisk stil og alle deltakere må bære sekk som skal veie minst 1,5 kg under hele rennet.

Hele 1485 ungdommer deltok i årets Ungdomsbirken. Olav Fugelsøy fra Surnadal IL viste nok en gang at han er i storform, og spurtet inn til 4. plass - kun sekundet unna pallplass og 5,6 sekunder bak vinneren.

Fugelsøy kom i mål på tiden 37:17.7 - 5,6 bak vinneren Elias Svendsen fra Konnerud IL.

Håkon Bøklep fra Surnadal IL ble nummer 16 i klassen G15. Han kom i mål på tida 40:07.1. Klassen ble vunnet av Sondre Strande Omland fra Kjelsås IL på tida 37:41.3. Det var 122 startende i 15-årsklassen.

Se fullstendig resultatliste her

Tre lokale utøvere deltok i Birkebeinerrennet. Av 391 startende kom Gjermund Løfald fra Rindal IL i mål som nummer 21 i klassen M25-29. Han bruke 2:29:18 på 54 km.

Stein Aarvåg representerte Trollheimen Fjellsportklubb i klassen M30-34. Han endte på 103. plass med tida 3:42.09. I denne klassen stilte 346 til start.

Per Jan Betten fra Surnadal IL kom i mål på 27. plass av totalt 112 utøvere i klassen M70-74. Tida ble 4:24.32.