Surnadal jeger- og fiskeforening

Unge gutter sitter på en kai ved et par robåter og holder fiskestenger
Fremst: Olav Mogstad Vaseng, Arian Nyheim, Endre Sæterbø, Olav Nergåd Gjeldnes og Ola Magnus Stenberg venter på redningsvester så de kan ut i båt og kanoer.

Jakt og fiskeskole

Publisert

Våren 2023 har Surnadal jeger- og fiskeforening arrangert jakt- og fiskeskole (JOFS). Vi la opp til aktiviteter annen hver uke og har denne våren gjennomført skyteskule, grunnleggende tur-førstehjelp i samarbeid med Surnadal Røde kors, navigasjon med kart og kompass, bål i naturen, trygg bruk av kniv, spikking av turstav, introfiske i sjø og vann. Vi har laget mye mat utendørs, og hatt noen kjempe kjekke kvelder sammen med de 8 deltakerene på 11-14 år.

10.-11. juni var vi på overnattingstur til Vaulen, og der målet var turglede, fjellfiske og mestring. Det ble øvd på orientering med kart både til og fra og fisket mye, men dessverre lite fisk å få.

Lørdag 17. juni var det avslutning på jakt og fiskeskolen for våren 2023, og på planen var introfiske i elva. Hele lørdag var satt av til fiske i Surna, i både Skeishølen og Advokaten. Familiemedlemmer kunne også bli med, og grunneierene Ellinor Fugelsnes og Råg Schei gav oss gratis fiske denne dagen. Anders Nilssen fra Løiten jeger- og fiskeforrening stilte opp som instruktør, og mange lokale elvefiskere fra Surnadal ble også med å hjalp til.

Gruppa var ikke i elva mer enn i en times tid før Anders kom springende: "Hov!" Dagens yngste deltaker Sara Mari Walle Reiten (9 år) hadde fått fisk på kroken rett før klokkka ett, og med god hjelp av både Anders Nilssen, Terje Nilssen og Tore Korsnes kom fisken trygt på land. Gjett om det ga blod på tann for resten av deltakerene.

Annonse:

Følg med på

www.njff.no/more-og-romsdal/surnadal

for aktiviteter Surnadal JFF arrangerer fremover: første aktivitet er fiskesommer på Glønavatnet torsdag 22. juni kl 18.00 - gratis for alle.

Laksen på 7.9 kg ble tatt på sluk i Skeishølen, og var første store fisken Sara Mari har fått. Hun har tidligere bare fisket litt i noen fjellvatn, så dette gav mersmak.

Dessverre ble det med den ene fisken, men det var flere napp den dagen. Siste fiskeren kom opp av elva litt over klokka 20 lørdagskveld, og det var en utslitt glad gjeng som reiste hjem.

Vi vil gi en stor takk til alle som har hjulpet oss, og til alle bidrag fra det lokale næringslivet! Håper vi ser både gamle og nye deltakere når vi tar til igjen i august med jakt- og fiskeskolen.

En gutt med rød jakke og redningsvest viser frem en fisk han har fisket
Arian Nyheim med en lyr på 2,5 kg han fikk i Tussvika
Barn står på en myr og får opplæring i kart og kompass
På tur til Vaulen: Eirik Asphol Stivold og gjengen orienterer seg i terrenget
Unge gutter med lærere sitter rundt et spisebord
Middag på Vaulen - fra med ryggen til venstre side, og med klokken rundt bordet: Arne Gujord, Eirik Asphol Stivold, Olav Mogstad Vaseng, Arian Nyheim, Jarle Torvik Røkkum, Endre Sæterbø, Ola Magnus Stenberg, Olav Nergård Gjeldnes.
3 gutter fisker fra en båt på vannet
Kveldsfiske på Vaulavatnet: Fra venstre: Endre Sæterbø, Olav Nergård Gjeldnes og Ola Magnus Stenberg.
4 gutter griller kanelsnurrer i en bålpanne ved sjøen
Kanesnurrer på bål i Tussvika Bak fra venstre: Arian Nyheim, Endre Sæterbø, Olav Nergård Gjeldnes og Ola Magnus Stenberg,
Unge barn får trening i spikking
Fiske og spikking av turstav på Kalkstranda: Sigbjørn Børset - Sunndal JFF - instruerer.
Mange barn står foran elva i laksefiske utstyr
Fra venstre: Anders Nilssen, Olav Mogstad Vaseng, Olav Nergård Gjeldnes, Ola Magnus Stenberg, Endre Sæterbø, Jarle Torvik Røkkum, Arian Nyheim. Sigurd Berg Kvendset, Sara Mari Walle Reiten og Terje Nilssen
Barna øver seg med fluefiske ved elva
Litt intro og tørrtrening med fluefiskestenger før de går ut i vannet
En liten jente får hjelp til å kaste ut snøret i elva
Sara Mari Walle Reiten synes fluefiske var vanskelig, og ville heller ta et par kast med haspelstang. Etter et par kast selv, hjalp Terje henne kaste lengre ut. Og mens hun sveivet inn hogg det i. Sluken falt i smak for laksen, og Terje Nilssen tok raskt grep på stanga for å hjelpe. Gode instrukser hele tiden på når la fiske gå ut, og når prøve sveive inn.
To menn sitter i vannkanten og tar mål av en laks
Etter 10 minutter var fisken på land, og Tore Korsnes (t.v) og Anders Nilssen tar nødvendige målinger.
En ung jente og en mann viser frem en laks
Sara Mari Walle Reiten og Terje Nilssen viser stolt frem fangsten.
Powered by Labrador CMS