Turid Sættem Eggen, Gunhild Eidsli, Astrid Mogstad Høivik og Hilde Andersen.
Turid Sættem Eggen, Gunhild Eidsli, Astrid Mogstad Høivik og Hilde Andersen.

– Best i verden på lærlinger

Publisert Sist oppdatert

Personalrådgiver i Surnadal kommune, Turid Sættem Eggen, kalte mandag inn til pressemøte for å bedrive litt godt, gammeldags selvskryt.
– I år tror jeg nesten vi er best i verden på lærlingeplasser sett i forhold til størrelse, sier Eggen.

Det er altså ansatte lærlinger i selve kommunen det er snakk om her. I år klinker kommunen til med ni nye lærlinger i kommunen. Fem i helsefag, og fire i barne- og ungdomsarbeiderfaget.
– I tillegg har vi per i dag tre stykker som har igjen ett år av lærlingetiden, så i vinter vil vi ha tolv lærlinger til sammen hos oss.

En utfordring i Surnadal kommune har vært dette med teoriundervisning og eksamen. Nå starter kommunen, i samarbeid med Surnadal videregående, opp undervisning for praksiskandidater i helsefag til høsten.

– Det blir et tilbud om teoriundervisning for ansatte som ønsker å ta teorien for å kunne avlegge fagprøve i helsefag. Da får vi hele løpet her, sier Eggen.

Rektor ved Surnadal videregående, Hilde Andersen, er svært fornøyd med kommunens arbeid.
– Det er helt unikt det kommunen får til. Jeg håper at vi sammen kan få til et tilbud som ruller og går, sier Andersen.

Rektor Andersen ser også lærlingetilbudet i kommunen i sammenheng med at fylkets utdannings- og kompetanseutvalg tidligere i vår til slutt landet på at det blir oppstart av VG2 helsefagarbeider ved skolen.

– Det er en naturlig fortsettelse av læreløpet at våre elever får lærlingeplasser. Lokale politikere skal ha skryt for innsatsen for at tilbudet ble berget. Så blir det vår felles oppgave å fremsnakke yrket i fremtiden så vi fortsetter å få nok søkere til å forsvare et tilbud.

Kommunalsjefene for helse og oppvekst, Gunhild Eidsli og Astrid Mogstad Høivik, deltok også på pressetreffet, blant annet for å representere ungdommen.

– Det blir spennende å se virkningen mindre kull i fremtiden vil ha på evnen til opprettholde tilbudene, sier Høivik.

Til slutt passet Turid Sættem Eggen å dele ut skryt til en for dagen ferierende Marit Drøpping ved Indre Nordmøre Opplæringskontor.

– Vi har et enestående opplæringskontor, der Marit med sin store kjennskap til både system og fag står på og hjelper oss.

Konklusjonen blir derfor at Surnadal er verdens beste kommune for lærlinger. Trollheimsporten har IKKE gjort gravearbeid som kan motbevise den påstanden.

Powered by Labrador CMS