Pressemelding fra Kvanne Industrier AS

Salsansvarleg Grim Røen (t.v.) og dagleg leiar Stig Kvendset ved KIAS
Salsansvarleg Grim Røen (t.v.) og dagleg leiar Stig Kvendset ved KIAS

Dører som aldri dør

Dørprodusenten Kvanne Industrier AS tar nå et aktivt grep for å sikre at deres dørprodukt tas vare på ved slutten av livsløpet. Som trolig første norske dørleverandør tilbyr nå Surnadals- bedrifta en returordning for sine miljøvennlige dører når disse er modne for utskifting.

Publisert

– For ei lita bedrift som oss handler dette å gjøre vår del og noe aktivt – for miljøet og mot bruk-og- kast-tankegangen, sier daglig leder Stig Kvendset.

Bra for kloden, kundene og KIAS

– Alt for ofte blir bærekraft bare prat og festtaler, men vi ønsker å gjøre noe konkret. Vi har nettopp blitt re-sertifisert som Miljøfyrtårn, og da er det viktig for oss å prøve å være et lite lyspunkt i arbeidet med å gjøre byggebransjen litt grønnere. Sjøl om det kanskje er lite i den store sammenhengen, så er det i alle fall noe. Dette vil bli stadig viktigere ettersom vi vokser videre, sier Kvendset og får støtte av salgsansvarlig Grim Røen.

– Vi tror kundene våre vil sette pris på at vi, i tillegg til å kunne tilby norskproduserte, kortreiste og holdbare dører, nå også tar ansvar for å sikre en forsvarlig gjenvinning eller resirkulering av dør- produktene våre. Dette er bra for både kloden, kundene og KIAS, sier Røen.

30 års garanti mot fukt- og råteskader

Kvanne Industrier, eller KIAS som altså bedriften bruker som kortnavn i markedsføringa, har produsert dører i glassfiberarmert plast på Nordmøre siden 1983. Kundene er primært matvarebutikker, næringsmiddel- og annen industri, land- og havbruk og andre som har hatt behov for dører som tåler spesielt utfordrende bruksforhold. Hittil har nesten femti tusen dører gått ut fabrikkdøra i Surnadal.

KIAS var trolig også først i landet med å garantere minimum 30 års levetid uten fukt- og råteskader på de tradisjonelle KIAS-dørene i GRP og metall, og Kvendset sier mange av komponentene i dørene kan få et nytt liv etter å ha gjort jobben som tradisjonelle dører.

Gjenoppstå som nye dører

– GRP, aluminium og høgkvalitetsstål råtner eller ruster som kjent ikke, så det aller meste av det som inngår i dørene våre kan gjenvinnes – kanskje til og med gjenoppstå i nye dører eller andre produkt, sier Kvendset.

– Vi har etablert et godt samarbeid med nabobedrifta vår, renovasjonsselskapet ReMidt, som vil ta seg av det som må gå til gjenvinning på miljøstasjonen deres, sier Røen som nå vurderer et nytt slagord: – Vi bruker å si at med markedets lengste levetid kan du «ha ditt på det tørre med KIAS», uansett hvor fuktig miljøet er. Men nå kan vi nesten tilby «dører som aldri dør», avslutter han

Kvanne Industrier AS (KIAS)

Norsk produsent av dører og andre produkt i primært GRP og aluminium, etablert med egen fabrikk i Surnadal på Nordmøre siden 1983 og med en omsetning på rundt 20 mill. kr. og 12 ansatte. KIAS har som visjon å gjennom kundetilpassa og holdbare produkt, lokal og effektiv produksjon, samt den beste service og kvalitet, gjøre skandinaviske bygg mer hygieniske, enklere å vedlikeholde, og kostnadseffektive i et livsløpsperspektiv – til det beste for både brukere, byggherrer og miljøet.

For mer informasjon, kontakt salgsansvarlig Grim Røen, e-post grim@kiasdoren.no, tlf: 941 08 000

Powered by Labrador CMS