Tom Godtland med beviset på at torgdagen i Rindal har blitt sertifisert som "event host" i Trøndelag Europeisk Matregion 2022.

Slutter som daglig leder i Rindal næringsforum - men arrangerer torgdag i år også

Fredag denne uka har Tom Godtland sin siste arbeidsdag som daglig leder i Rindal næringsforum. Han har flytta fra Rindal tilbake til Kristiansund, men har fortsatt ansvar for gjennomføringen av torgdagen i Kulturvøkku - nå også sertifisert som "event host" i Trøndelag Europeisk Matregion 2022.

Tidligere i år tok Tom Godtland avgjørelsen om å flytte fra Rindal tilbake til Kristiansund. Dermed var det naturlig å si opp jobben som daglig leder i Rindal Næringsforum, og skaffe seg en jobb i Kristiansundsområdet i stedet.

Han er tydelig på at det ikke ligger noen dramatikk bak avgjørelsen. Det skyldes rett og slett at han og samboeren Inga Dalsegg ble enige om at de ikke ville bo sammen mer, og da har han ikke lenger samme motivasjon for å fortsette å bo i Rindal.

– Det meste av det private nettverket mitt har jeg fortsatt i Kristiansund. Jeg kom til Rindal for tre år siden, og vi har hatt korona i to av de tre åra jeg har vært her. De tre sønnene mine bor i Kristiansund, og jeg var nødt til å ta en avgjørelse om huset mitt der. Jeg har leid ut huset i disse tre åra, men nå måtte jeg ta et valg om jeg ville flytte tilbake eller selge huset.

Han bestemte seg derfor for å søke ny jobb i Kristiansund, og i månedsskiftet april/mai har han arbeidet ut oppsigelsestida si i Rindal Næringsforum.

– Inga og jeg er fortsatt veldig gode venner. Jeg bor hos henne når jeg er i Rindal, og vi har fortsatt planer om ting vi skal gjøre sammen. Gutta mine har blitt veldig glad i Rindal, og vi skal i alle fall ha en badedag på Tjønna i sommer, sier han.

Åpen for jobbtilbud

Tom fikk ganske raskt tilslag på ny jobb i Kristiansund, i et ganske nytt firma som driver med miljøteknologi innenfor havbruksnæringa. Det ha imidlertid oppstått problemer etter det, slik at det ikke lenger er sikker at han kan begynne i den nye jobben. Bedriften som ansatte han har fått økonomiske utfordringer som de ikke hadde forutsett.

– Vi er to personer som har flytta til Kristiansund og skulle begynne å jobbe i bedriften 2. mai, og nå står vi plutselig uten jobb, begge to. Eierne i firmaet jobber med å få til en midlertidig løsning til alt kommer på plass, men jeg er absolutt åpen for jobbtilbud i Kristiansundsområdet nå, sier han.

Det er allerede avtalt at han skal jobbe litt som konsulent for Rindal Næringsforum, i alle fall fram til torgdagen i Kulturvøkku i sommer. Han er den som har best kompetanse og oversikt over hvordan både torgdagen og andre markedsdager i Rindal sentrum har blitt gjennomført de siste tre åra. Siden Rindal Næringsforum står som arrangør for torgdagen var det en god løsning at Tom tok ansvar for gjennomføringen i år også.

Det er allerede nærmere 40 utstillere påmeldt til torgdagen, men det er ønskelig at det blir mange flere. Sist gang torgdagen ble arrangert på tradisjonelt vis, før korona, var det 80 deltakere og aktører, og i fjor var det faktisk 70, påpeker han.

– Jeg håper at flere fra lokalt næringsliv blir med. Hyttedagen har jo vist at hyttefolket er veldig interessert i å være med på det som skjer, og torgdagen er nok det arrangementet der det samles mest hyttefolk også. De vil jo gjerne bruke lokale tilbud, lokale håndverkere og slikt.

I år er det heller ikke planlagt noen hyttedag i år, så torgdagen er årets store mulighet for næringslivet til å vise seg fram. Det skal fylles opp med stands og boder i hele området foran Rindalstorget, foran El-watch og 3 Venner, langs veggen på Extra og bort til Dalalåven.

Det blir musikk også. Foreløpig er det Trollheimsbrass som har meldt seg. De kommer til å gå rundt og spille, og lage god stemning. Nå er det tillatt å sette opp bord og benker igjen. I fjor var det et problem at folk ikke fikk satt seg ned, og det ble ekstra slitsomt fordi det nesten var for varmt den dagen. Men i år skal det bli sitteplasser både ved Rindalstorget, ved 3 Venner og ved Dalalåven.

Programmet er ikke spikret enda, men litt underholdning skal det bli, lover han.

Torgdagen i Rindal har nylig blitt ERG-godkjent (European Region of Gastronomy) arrangør, av Europeisk Matregion Trøndelag 2022.

– Torgdagen er den første markedsarrangøren i vår region med ERG-godkjenning. Det innebærer blant annet at minst 30 prosent av det som blir solgt skal være produsert i Trøndelag. Noen av dem som kommer med salgsboder er også ERG-godkjente produsenter. Og så kommer det selvsagt produsenter fra Møre og Romsdal også, sier Tom.

Det skal også være fokus på at det er frivillighetens år, så han håper at flest mulig av frivillige lag og organisasjoner blir med på torgdagen. Hyttefolk og turister er opptatt av fritidstilbud og aktiviteter også. Folk tilbringer mer tid på hytta enn før, og hytta er ikke lenger bare en plass å være, men en base for aktiviteter og opplevelser.

Han forteller at styret i Rindal Næringsforum har startet arbeidet med å skaffe en ny daglig leder i deltidsstilling fra høsten. Næringsforum kommer snart til å invitere til et medlemsmøte, der medlemmene kan få sagt sin mening om hva foreninga skal engasjere seg i.

– Dette er kanskje de tre fineste åra jeg har hatt, jobbmessig. Det er så mye som skjer. Men det er jo helt opp til deg sjøl hva du vil drive med. Dette er jo veldig personavhengig. Vi har heldigvis et oppegående styre som vil være til god hjelp, slik det har vært i de åra jeg har jobba med dette. Styret har støtta meg i det jeg har gjort.

Powered by Labrador CMS