Rasmus Rohde og femteklassingene fant tonen i Storstuå

Rasmus og verdens beste femteklassinger

«Give me 5» er et musikalsk prosjekt for femteklassingene i Surnadal kommune. Konserten ble arrangert for første gang i 2010. Etter to års pause på grunn av koronapandemien, ble det et gledelig gjensyn i Storstuå torsdag kveld.

Temaet for prosjektet er vennskap og toleranse, og elevene samarbeider med ulike profesjonelle artister og band. Tidligere har prosjektet hatt besøk av artister og band som Bjarne Brøndbo, Frode Alnæs, Tramteateret, Henning Sommerro og Fjord & Fjell. Musikalsk ansvarlig og dirigent for «Give me 5-koret» er Ragnhild Dahl, lærer på Surnadal barne- og ungdomsskule.

Torsdag entret rundt 50 femteklassinger fra skolene i Surnadal kommune scenen sammen med Rasmus og Verdens Beste Band.

Elevene koste seg på scenen med sang og dans

Musikkensemblet fra Trondheim utgir og spiller barnesanger, og holder forestillinger for barn. Ensemblet ledes av vokalist, gitarist og låtskriver Rasmus Rohde. Til Surnadal hadde han med seg Morten Berger Stai (bassgitar og sang), Øyvind Flaarønning Smidt (fele og mandolin) og Stian Lundberg (trommer og sang). Ensemblet har vunnet Spellemannprisen i klassen «Beste barneplate» tre ganger, og er blant annet kjent for låtene «Kyssing e hæsli», «Puppan te pappa» og musikken fra Barne-TV-serien «Kosinus».

Stian Lundberg og resten av bandmedlemmene var svært delaktig under konserten

Rasmus Rohde og bandet møtte femteklassingene for første gang torsdag formiddag, men til tross for lite øving leverte elevene en imponerende konsert.

Elevene fremstod som trygge og energiske på scenen, og sang med av full hals på låtene. I tillegg bidro femteklassingene med både rytmeinstrumenter og dansebevegelser under konserten. Da Rasmus og elevene sang «Puppan te pappa» var det allsang i hele salen under det artige refrenget «Puppan te pappa e stor og slapp, dem ligna på digre drua, med svarte hår som flagre når han går, og synger ahua huba»!

Elevene sjarmerte stolte foreldre, søsken og besteforeldre i Storstuå, og fikk velfortjent stående applaus etter konserten. Give me 5 for femteklassingene i Surnadal!

Vi savnet en representant fra Surnadal kommune på scenen etter konserten. Elevene, dirigenten og bandet hadde fortjent takketale og en liten oppmerksomhet - slik som tidligere år.

Powered by Labrador CMS