Surnadal husflidslag og Rindal husflidslag

To damer, bunad og deler av bunader.
Leder i Surnadal husflidslag Mary Moen og leder i Rindal husflidslag Marianne Løset.

Inviterer til stort arrangement om bunadene våre

Publisert Sist oppdatert

7. oktober blir det en unik mulighet til å lære mer om bunadene våre da Surnadal og Rindal husflidslag inviterer til forestilling i Surnadal kulturhus. Det blir kåseri om Nordmørsbunaden, Rindalsbunaden og Farstadvesten, salg av bøker, utstilling av bunader fra 1800-tallet til hvordan vi kjenner bunadene våre i dag, og utlodning av bunadsskjorte og andre flotte gevinster.

Spørsmål om bunad

Hva vet surnadalingene og rindalingene om bunadene sine? Hva skal man svare når man blir spurt om bunaden? Hva er historiene til bunadene våre? Hvorfor er noen bunadsstakker korte og noen lengre? Hvorfor har Nordmørsbunaden så mange varianter, og hvorfor har rindalingene egen bunad?

Det er svar vi trolig får spørsmål på denne kvelden. Dette er en kveld for alle, både for den som vil vite mer om bunaden og lurer på hva de skal svare når de får spørsmål om bunaden sin, for den som spekulerer på å ordne seg en bunad, og for de som bare er litt nysgjerringe og vil komme for underholdningen.

Forestilling

Hva er historiene bak Nordmørsbunaden, Rindalsbunaden og Farstadvesten? Ole Kristian Gundersen, Grete Farstad Hjertaker og Unni Irmelin Kvam møtes på Surnadal kulturhus til forestilling. Det blir underholdning med musikk, bilder og prat.

Utstilling

Ut fra hva lederne i husflidslagene i Surnadal og Rindal vet, er det første gang de to lagene arrangerer et slikt samarbeidsprosjekt. Og i samarbeid med Husfliden skal de ha en utstilling hvor de vil vise frem bunader fra 1800-tallet og frem til nå.

Det er mye fint bunadsstoff. Hvis det er noen som har noe gammel nordmørsøm eller noe bunadsrelatert, ønsker de gjerne de tar kontakt med Mary Moen. De mangler fra 1920 og 1930, men er interesserte i alt.

Bunadssøm på ermer
En veldig gammel skjorte med flott, gammel bunadssøm.

Lodder ut bunadsskjorte med mer

Det er veldig fine utlodningsgevinster:

Et forkledestoff til Nordmørsbunad gidd av Krivi Vev på Tingvoll.

Rindalsvotter; damevotter og herrevotter fra Rindal husflidslag.

Bokpakke med tre bøker gitt av forfatter Unni Irmelin Kvam. Det er én bok om Nordmørsbunaden, én om Rindalsbunaden og en om Seterdalsbunaden.

Linskjorte til Nordsmørsbunad sydd til mål for dame eller herre. Gidd av Surnadal husflidslag i samarbeid med Husfliden. Brodert og sydd av Mary Moen. Hun har sydd veldig mange bunadsskjorter etter hun startet å sy sin egen på 80-tallet.

ANNONSE:

Annonse:

Arrangementet starter klokken 17.30.

Det blir forestilling klokken 19.00.

Utstilling og loddsalg blir stengt under forestilling. De fortsetter en times tid etter forestilling.

Du kan lese mer om arrangementet her.

Powered by Labrador CMS