FrankLind gir ut låt

En mann som spiller gitar og ei dame som synger.
Linda og Frank Botten sang på sin egen bryllupsdag i Surnadal kulturhus 1.mai 2022.

Sterkt, vakkert og treffende

Holder sammen i gode og onde dager, og i musikken.

Publisert Sist oppdatert

Linda og Frank Botten har vært deltakende i mange kulturelle arrangement i Surnadal gjennom mange år. De har vært aktive i en rekke oppsetninger, har hatt egne konserter, bistått andre musikere og sangfugler med gode råd. Frank er nesten alltid å se ved Surnadal kulturhus, og Linda er ofte å se der hun også. De støtter opp om andre, samt at de tar ulike oppdrag som duoen FrankLind. Nå tar de ett skritt videre og lanserer en ny låt på Spotify. Dette er det første gang de gjør sammen. Linda og Frank har 1.mai vært gift i 14 år, og de har holdt sammen i både gode og onde dager.

Våren 2023 fikk Linda beskjed om at hun hadde fått kreft, og livet til familien ble snudd på hodet. Linda forteller at hun var mer bekymret for familien enn seg selv, hun følte en sorg ovenfor barna. Hun følte på en måte ikke noe da hun fikk den triste beskjeden. Hun kjente på en apati, en følelsestomhet hun ikke har kjent på tidligere. Det er dette hun har satt ord på i den nye sangen hun og Frank har samarbeidet opp. 

– Jeg har skrevet tekst og tanker, resten er et godt samarbeid, forteller hun.

Linda sier at hun har kjent på denne apatien gjennom behandlingen, men også nå, etter at hun har fått beskjed om at hun er kreftfri. Hun forteller at hun ikke følte noe og synes det er veldig rart, mens Frank hadde lyst til å slippe jubelen løs ved den gode nyheten. 

– Det er vanlige senskader etter kreft at man blir sløv, mangler energi og er ikke lik seg selv, forteller Linda. 

– Jeg er apatisk og gråter mye, det er ikke logisk.

Låta Apati slippes 3. mai. Den er enkel, men treffende. Trollheimsporten har fått en "sniklytt", og kjenner seg igjen i følelsen av at verden bare flyter forbi, går videre. Man trenger ikke være alvorlig syk for å kjenne på det. Teksten vil trolig treffe andre som av ulike årsaker ikke kan "følge strømmen", som ikke føler livet går helt på skinner. Graden av tomhet og graden av å være på siden av livet vil variere. Du kan kjenne på dette en kort tid eller som Linda, over tid. Linda beskriver dette godt teksten.

Apati: 

Kainnj e få lov te

Å be deg med hælt inn

Tvers gjønnå hjertet

Langt Bortaferr sinn.

Kainnj du sjå meg da

Værden rulla bærre viar

Vil du sjå meg da

Å du klara'kje hæng på

Livet Sægla forbi

(kysten dinnj e klar)

Sælga i får meg

(Vil du varra med, hæng på) 

Bli med meg dit da

Å gjær meg, atter rik.

Ka vil du finnj der,

E det kun apati

Bilde av et maleri. Et menneskehode med tekst i hodet, hodet ser ut på en blå kule som symboliserer verden. To blomster i flaskevaser. En i hver.
Maleri av Tanja H. Grimsmo, understreker tekst og melodi

Sterkere effekt med lyd og bilde

Å lytte til sangen når Linda synger er magisk. Hun har en meget behagelig stemme, litt sår,  men veldig uttrykksfull. Sammen med seg har hun Frank og sønnen Jonne, som både spiller og synger. I tillegg har de med seg Gard N. Rognskog, en nær venn av familien til å spille tommer og perkusjon. Linda forteller at stemmen er ikke helt på pass ennå. I perioder var den helt borte på grunn av den heftige strålingen hun ble utsatt for.

For å sette lyttere og i dette tilfellet også seere i stemning, har Linda fått hjelp av Tanja Heggem Grimsmo til å male et bilde som passer til sangen. Tanja sa ja med en gang hun fikk forespørselen og malte bilde etter teksten. 

– Hun gikk i gang med oppdraget med en gang, forteller Linda.

I bildet er også teksten til sangen, inne i hodet på personen som er malt. En person som står å ser verden utenfor. 

Sterke uttrykk i musikken

Linda forteller at hun nå begynner å kjenne på gleden i musikken igjen. Det oppleves som meningsfullt. Duoen har spilt i flere begravelser i det siste, og setter stor pris på å få spilleoppdrag på arrangement. Tidligere har Linda og Frank også skrevet både tekster og melodier sammen, men dette er den første som går på Spotify som team. De har mange ideer til nye låter, og hun ser ikke bort fra at det kommer flere fra dem i tiden fremover. 

Frank uttrykker seg også gjennom musikk og har i løpet av året 2023 gitt ut en låt hver måned sammen med Gard N. Rognskog.  Vi kjenner dem som duoen: "The Lombal Prosjekt". Flere av disse låtene beskriver hans tanker og følelser rundt kona sin kreftdiagnose. En av melodiene heter "You and me babe (we are gonna fight)", og handler om hvordan de sammen skal bekjempe den infiserte kroppen. Linda beskriver ektemannen som enestående gjennom hele perioden, og Linda tror at dette har gjort dem sterkere som par. 

Frank har med melodien "And Now We Wait," satt lytterne på vent. Kan han ha skrevet denne låten når de venter på at behandling skal virke, svar på prøver og kontroller? Det må ha vært tunge stunder og vanskelige tanker også for de som er pårørende. Mange vil kjenne seg igjen i låta "I left the morning out of sun."Du finner alle låter på Spotify. Oppfordrer leserne våre til å ta en lytt , kanskje dere kjenner på de samme følelser, kanskje er dere i en lignende situasjon og da er det godt å vite at man ikke er alene. At andre har kjent på det samme. 

Linker til låtene som er nevnt i teksten (må logge deg inn på Spotify):

Apati:
https://distrokid.com/hyperfollow/franklind/apati-2

You and me babe: 
https://open.spotify.com/track/2eSLW3A4YGRXqm8sqMhAPN?si=o7o_BNFnR1WCZYTTaOrw5A&context=spotify%3Aalbum%3A01QtwwDndniikm8MXXUj6i

And Now we wail:
https://open.spotify.com/track/3CSgp8y1SRVZ2XFmVWgDSi?si=MnBBjvO0RmWhdL7F60VpRg&context=spotify%3Aalbum%3A0Noo1e3GSwf86jeksxRKjW

I left the morning out of sun: 
https://open.spotify.com/track/73RRJsRuBYyMGRGAR2Nuzz?si=rs8kMRPITt60JHApBdRWjw&context=spotify%3Aalbum%3A1mVg972hTJG9wxrJLHRWpB

Powered by Labrador CMS