Hans Olav Settem.
Hans Olav Settem.

Hans Olav Settem nominert til Edvard-prisen

Hvert år deler TONO ut EDVARD-prisen for å hedre noen av våre fremste komponister og sangtekstforfattere og for øke oppmerksomheten om nyskrevet norsk musikk. Surnadalingen Hans Olav Settem en av de nominerte i kategorien populærmusikk.

TONO har delt ut EDVARD-prisen siden 1998 til komponister og sangtekstforfattere som har utmerket seg med å skape musikkverk av særskilt høy kunstnerisk kvalitet.

Selv om TONO arbeider med å forvalte de økonomiske sidene av opphavsretten til sine mer enn 38 000 medlemmer (opphavere og musikkforlag), og ca. 3 millioner av deres kolleger fra resten av verden, er EDVARD-prisen viktig for selskapet:

– Det er vårt inntrykk at EDVARD-prisen gjennom mer enn 20 år har etablert seg som en av landets viktige musikkpriser. De nominerte i år er alle fremragende komponister, sangtekstforfattere og låtskrivere og flotte representanter for TONOs medlemsmasse. Vi håper nominasjonene bidrar til økt oppmerksomhet om nyskrevet norsk musikk, sier Willy Martinsen, kommunikasjonsdirektør i TONO.

Vinnerne i de fem kategoriene vil bli kunngjort til ulike tider utover høsten.

Nominerte til EDVARD-prisen 2022

EDVARD-prisen deles ut til opphavere som er medlem i TONO, og som har utmerket seg med å skape nye musikkverk av særdeles høy kvalitet. Prisen består av et trofé og et diplom, begge utformet av kunstner og komponistkollega Magne Furuholmen samt et beløp på kr 50 000. Siden den første utdelingen for året 1998 har det blitt delt ut godt over 100 priser i ulike kategorier.

I de tilfeller der musikken er utgitt under et band- eller artistnavn, står dette i parentes bak de nominertes navn.

POPULÆR

· Johanne Kippersund, Knut Kippersund, Eivind Strømstad, Åsa Ree, Ingvild Nordstoga Sandvik, Ole Gjøstøl, Morten Strypet og Mats Lillehaug (MEER) – Playing House

· Sunniva Lindgård og Andrew Murray (Sassy 009) – Heart Ego

· Christian Beharie, Hans Olav Settem, Marit Othilie Thorvik og Martin Morland (Beharie) – Beharie // Beharie

Beharie
Beharie

TEKST

· Frank Tønnesen (Tønes) - Thilda Bøes legat

· Daniela Reyes – Engangsdager

· Adrian Eilertsen, Siyabonga Mbilase Papa Enyam (KingSkurkOne, Siyabonga) – Hasjkrisen

UTFORDRER

· Sturle Dagsland, Sjur Dagsland (Sturle Dagsland) – Sturle Dagsland

· Stian Carstensen – Musical Sanatorium

· Vilde Tuv – Melting Songs

ÅPEN KLASSE

· Øyvind Skarbø (Skarbø Skulekorps) – Dugnad

· Einar Selvik (Wardruna) – Skugge

· Sindre Andreas Foldøy Solem, Arild Myren Torp og Carl Christian Holm (Nekromantheon) – The Visions of Trismegistos

SAMTID

· Jørgen Træen og Stein Urheim – Krympende Klode

· Kristine Tjøgersen – Between Trees

· Anders Torgunrud Røshol – Swiveling in a Flexible Unison

EDVARD-juryen 2022 Juryen består av både opphavere og musikkforleggere: Torgny Amdam (NOPA, juryleder), Samsaya Sharma (NOPA), Martin Rane Bauck (Norsk Komponistforening), Kristin Norderval (Norsk Komponistforening), Sten Ove Toft (uavhengig), Ole Børud (uavhengig), Oda Svendsby (Musikkforleggerne) og Andrew Smith (Musikkforleggerne).

Om EDVARD-prisen

EDVARD-prisen er oppkalt etter Edvard Grieg, og er en pris TONO har delt ut årlig siden 1998. Prisen tildeles opphavere som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet. TONO ønsker med prisen å øke oppmerksomheten om norske komponister og tekstforfattere, og å øke nordmenns forståelse for, og kjennskap til, nyskrevet norsk musikk.

Prisvinnerens musikk eller tekst må være urfremført eller utgitt foregående år, men det legges også vekt på opphavspersonens øvrige produksjon. Prisen består av kr 50 000,-, samt et trofe og en diplom utformet av Magne Furuholmen. Blant tidligere vinnere er Maja Ratkje, Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid, Chirag Rashmikant Patel, Egil Monn-Iversen, Fay Wildhagen, Nils Henrik Asheim, Erik Bye, Susanne Sundfør, Ørjan Matre, Lars Vaular, Marit Larsen, Susanna Wallumrød og Sigrid Raabe. Se full oversikt her:

Powered by Labrador CMS