Pressemelding fra Sør-Trøndelag Røde Kors:

Leder i Sør-Trøndelag Røde Kors, Jan Robert Humstad.
Leder i Sør-Trøndelag Røde Kors, Jan Robert Humstad.

– Klare for å trå til når fylket skal vaksineres

Vaksineringen er så vidt i gang og kommunene har en stor jobb foran seg. Røde Kors varsler at frivilligheten står klare og vil stille mannsterkt opp for sine lokalsamfunn dersom kommunene ønsker bistand.

Publisert

– Vi forstår at det blir en stor jobb på et helsevesen som allerede har jobbet hardt i året som har gått, og som enkelte steder er presset, sier Jan Robert Humstad som leder Sør-Trøndelag Røde Kors.

Det er kommunene som har ansvaret for å tilby koronavaksinasjon til personer i anbefalte grupper som oppholder seg i kommunen. Kommunene bestemmer selv hvordan de vil gjennomføre vaksinasjon lokalt og hvilke samarbeidspartnere de vil bruke.

Humstad mener frivilligheten kan bli viktig for at den neste fasen skal gå så knirkefritt som mulig. I fjor vår hjalp mange av Røde Kors' frivillige til ved teststasjoner og i flere kommuner har de bistått gjennom hele året ved å frakte pasienter med egne beredskapsambulanser.

– Vi er veldig stolte over at vi får være med og utgjøre en forskjell, og vi står klare til å hjelpe kommunene også gjennom den siste etappen og helt i mål, sier Humstad.

Distriktslederen har tro på at frivilligheten får mulighet til å bidra når vaksineringen starter for fullt.

– For Røde Kors og kommunene har det faktisk kommet mye godt ut av en vanskelig situasjon. Det er lenge siden så mange lokalforeninger har hatt så god dialog med kommunene sine. Mange har fått på plass eller oppdatert beredskapsplaner og avtaler for samarbeid. Det er det beste vi kan gjøre for den lokale beredskapen både de neste månedene og i årene som kommer, konkluderer Humstad.

For å unngå smitte ved legekontoret blir innbyggere i Skaun testet for koronaviruset i dette teltet. Folk stiller seg i kø, blir sittende i bilen, og helsepersonell i fullt smittevernsutstyr tar testen gjennom vinduet.

Skaun kommune har lenge hatt beredskapsavtale med Røde Kors, og Røde Kors-frivillige fra både Melhus, Orkland og Trondheim bistår under koronapandemien.
For å unngå smitte ved legekontoret blir innbyggere i Skaun testet for koronaviruset i dette teltet. Folk stiller seg i kø, blir sittende i bilen, og helsepersonell i fullt smittevernsutstyr tar testen gjennom vinduet. Skaun kommune har lenge hatt beredskapsavtale med Røde Kors, og Røde Kors-frivillige fra både Melhus, Orkland og Trondheim bistår under koronapandemien.