Folkehelseinstituttet:

Koronavaksinen kommer i uke 1
Koronavaksinen kommer i uke 1

Surnadal og Rindal får koronavaksinen onsdag 6. januar

Publisert Sist oppdatert

Folkehelseinstituttet kunne 30. desember melde om at de starter utkjøring av koronavaksinen Comirnaty til landets kommuner i uke 1. Kjøreplanen viser at både Surnadal og Rindal vil få koronavaksinen levert onsdag 6. januar.

All utkjøring på de ulike rutene starter fra morgen av ca. kl 8. Surnadal er tredje stopp på ruta som starter i Sunndal. Rindal er sjette stopp på ruta som starter i Skaun.

Kommunene har tidligere fått melding om hvor mange doser de vil motta i første levering. Surnadal vil motta 25 vaksinedoser og Rindal 10. Les hva Trollheimsporten skrev om den saken her.

Det er FHI som står bak fordelingen, som gjøres etter antall innbyggere i prioriterte grupper i kommunene.

Etter de første leveransene på henholdsvis 10 000 og 35 000 vaksinedoser, vil det, ifølge FHI, ukentlig komme rundt 40 000 doser fra BioNTech og Pfizer framover. Også disse pakkene med vaksinedoser vil bli distribuert jevnt etter folketall.

Koronavaksinen Comirnaty fra BioNTech og Pfizer er den første koronavaksinen som har fått betinget (midlertidig) godkjenning av det europeiske legemiddelkontoret (EMA) og Europakommisjonen Godkjenningen som ble gitt 21. desember 2020 gjelder for EU/EØS og inkluderer Norge.