Rindal kommune melder:

Kommuneoverlege Mari Wold
Kommuneoverlege Mari Wold

Oppfordring til testing og oppfrisknings­dose

Det er nå mange som hoster og er forkjølet, men veldig få som tester seg for Covid-19.

Fortsatt bør man teste seg for Covid-19 ved forkjølelsessymptomer. Dette gjelder både de som ikke er vaksinerte og de som er fullvaksinerte.

I utgangspunktet bør man bestille seg PCR- test på www.c19.no , men man kan også hente en selvtest på legekontoret som man tar selv hjemme. PCR-testene utføres fortsatt mandag, onsdag og fredag. Selvtestene må hentes av noen som er friske, evt så kan du ringe og gjøre avtale med legekontoret for utlevering i bil.

Dersom man tar en selvtest, får man svaret på 15 minutter, og man rapporterer til legekontoret kun dersom denne er positiv. Det er fortsatt viktig å avdekke koronasmitte i samfunnet, slik at man kan beskytte de svakeste i som ikke like godt vil tåle å få sykdommen som de unge og friske.

Angående oppfriskningsdose Koronavaksine:

Vi har ledige timer for oppfriskningsdose av koronavaksine (3.dose) førstkommende torsdag 21/10. Først ute er de eldste > 85 år. Det skal ha gått 6 mndr fra dose 2, og i tillegg må det gå minst 1 uke mellom koronavaksine og influensavaksine. Ring legekontoret for bestilling av time.

Powered by Labrador CMS