Kommuneoverlegen i Rindal melder:

Nytt koronatilfelle i Rindal

Vi har fått ett nytt koronatilfelle bekreftet med PCR i går. Dette var kjent for oss, da det var testet positivt på hurtigtest tidligere, og det var kjent nærkontakt av tidligere smittet. Nærkontakter er testet, og det er så langt ikke påvist flere tilfeller.

Noen har kanskje observert at det står to nye på VG sin statistikk for i går. Det ene av disse kjenner jeg ikke til. Det kan være noen som bor et annet sted, men er folkeregistrert i Rindal.

Informasjon om og oppfordring til koronavaksinering

Vi har kommet i gang med dose 3 til helsepersonell og de >65 år.

Hvis du ikke har fått time og er >65 år, og det har gått minst 5 mndr (tidligere 6 mndr) fra dose 2, ber vi deg om å ringe Rindal legekontor, eller send e-post til korona@rindal.kommune.no.

Dette gjelder også om du enda ikke har vaksinert deg.

For å klare å redusere antallet som blir smittet og sykehusinnlagt framover, er det viktig at så mange som mulig lar seg vaksinere. Helsetjenesten i hele landet er svært presset, og det merker vi også godt lokalt.

Råd og oppfordringer i tiden framover

Selv om det er lite/ingen føringer for samfunnet nå, er det fortsatt viktig å være forsiktig.

Presset på helsetjenester og økt sykefravær i flere sektorer, gjør hverdagen utfordrende. Det er derfor helt nødvendig at koronapandemien og øvrige luftveisinfeksjoner, ikke fortsetter å skyte i været.

Vi går nå en tid i møte med mye sosialt, og det har lenge vært utsatt, slik at mange kanskje har sett ekstra fram til årets julebordsesong. Vis hensyn, hold deg til dine faste nærkontakter, hold deg hjemme når du er syk, og test deg!

Jeg vil avslutte med en oppfordring til å handle lokalt! Det er ingen grunn til å reise langt for å gjøre unna årets julehandel. Rindal har mye flott å by på av lokale nisjebutikker, kafeer og næringsliv!

Mari Wold, kommuneoverlege

Powered by Labrador CMS