Bandet tar imot en velfortjent applaus. Fra venstre Karstein Mauset, Ola Langli, Ingebrigt Landsem, Olav N. Tørset og Rolf Paulsen

En meget vellykket hyllestkonsert i Torshall

Over hundre Jim Reeves tilhengere var møtt frem til hyllestkonsert i Torshall fredag kveld

Publisert

På Torshall var det trangt på parkeringsplassen og fullt hus fredag kveld.
Ingebrigt Landsem og Karstein Mauset med band hadde stelt i stand en konsert for å hylle Jim Reeves. Inne på Torshall var det fint ordnet med lys og scene, samt som at det ble solgt forfriskninger og snacks i kiosken.

Målgruppen var  nok først og fremst et publikum som hadde vokst opp med Jim Reeves, men det var også yngre tilhørere tilstede.

Magne Løset åpnet med å introdusere historien om Jim Reeves, samt sine personlige minner om sin oppvekst med Jim Reeves´ musikk.

Magne Løset åpner konserten

Ett år på etterskudd

Det var meningen at konserten skulle holdes i fjor for, å markere at det var 100 år siden Jim Reeves ble født, men av diverse årsaker ble konserten flyttet til 2024. Det skal imidlertid nevnes at det i år er 60 år siden i år  Jim Reeves døde i en flyulykke.

Så startet bandet å spille. Publikum rettet alt fokus frem på scenen, og var klare til en kveld med en reise tilbake i tid. Ingebrigt Landsem sang med en djup og typisk Jim Reeves-stemme. Bandet besto av gitar, bass, piano og trommer. 

En stor konsert

Etter applausen fortsetter Karstein Mauset introduksjonen. Ifølge han selv har han  aldri har spilt for så mange. 120 stykker i salen må sies å være et godt oppmøte.

Mellom hver melodi underholdt Ingebrigt og Karstein oss med historikk om Jim Reeves, personlige opplevelser og morsomme kommentarer som slo godt an hos publikum.

De fortsatte med å spille «Have I told you lately that I love you», videre spilte de «Distant Drums» som en kontrast til det forrige nummeret..

Fra "I won´t forget you" - Ingebrigt Landsem og Rolf Paulsen

Lenge leve Jim Reeves

De fortsatte å spille låter som var populære i Norge som «Adios Amigo» og «I love you because».

Underveis fikk vi høre mer om Jim Reeves. Jim Reeves var en amerikansk musiker som hadde sine beste år på 50/60-tallet. Han besøkte Norge en gang før han døde. Han var den første amerikaneren til å få gullplaten i Norge. Den fikk han i både platina og diamant. Han skrev 444 låter før han døde, nettopp fordi han trodde at han ikke kom til å leve lenge. 31. juli 1964 omkom han i en flyulykke, mens karrieren var på topp. Musikken hans fortsatte å vokse, og 60 år senere er han fortsatt relevant.

Samme publikum som for 50 år siden

Konserten fortsatte med utrolig god stemning, og Ingebrigt mimret litt tilbake til fortiden. Han startet å spille musikk i Torshall for 50 år siden, og han står her fortsatt og spiller for det samme publikumet han startet med.

Før siste nummer oppfordret bandet publikum til å klappe ekstra mye, så skulle de spille et ekstranummer etter siste sang. Publikum skuffet ikke, og «Adios Amigos» ble spilt en gang til.

Kvelden ble avsluttet med stor og velfortjent applaus og publikum ville gjerne høre mer. Samme konsert ble spilt i Kulturhuset i Surnadal på lørdag.

Powered by Labrador CMS