En mann og ei dame, begge smilende, foran bygningen til Rindal skimuseum.
Morten Møller og Bodil Børset gleder seg til minifestival på museumstunet.

Rasmus og verdens beste band og Birkeland til Rindal skimuseum i Kulturvøkku

Publisert Sist oppdatert

Kulturleder i Rindal kommune Morten Møller og avdelingsleder ved Rindal skimuseum Bodil Børset kan endelig røpe den store nyheten: Rasmus og verdens beste band kommer! Birkeland kommer!

På tunet på Rindal skimuseum er det duket for minifestival under Kulturvøkku, og med to store konserter, vimpelverksted, såpebobler, konkurranser og mange andre familieaktiviteter, er det bare å sette av 1. juli i Rindal først som sist, skriver Rindal Skimuseum i en pressemelding.

– Vi er glade for å få kuppet disse to bandene til årets Kulturvøkku, smiler Morten og Bodil.

Fire menn med diverse barneleker ved et stupetårn

Rasmus og verdens beste band

Rasmus og verdens beste band er aktuell som fersk vinner av Spellemannsprisen for 2022 i kategorien beste barneplate med plata Tunga på gjerdet. Arrangørene er glade for å få besøk av favorittbandet til alle norske barn (og voksne som har vokst opp med Knutsen & Ludvigsen).

Bandet består av Rasmus Rhode (gitar og sang), Kriss Stemland (Piano og sang) og Morten B. Stai (Kontrabass og sang). Bandet har solgt over 20.000 plater, turnert Norge rundt, har laget musikal til Trøndelag Teater, musikk til NRK Super og eget opplegg til Den kulturelle skolesekken. De har fått Alf Prøysens «Teskjekjerringpris» for sitt arbeid. Årets Spellemannspris blir deres fjerde. I 2007 vant de for plata Kyssing e hæsli…, i 2010 for Puppan te pappa, i 2017 for Banjo på badet, i tillegg til nominasjon i 2012 for plata Gul snø.

Bandet starter moroa med konsert for hele familien på dagen 1. juli.

Birkeland

Birkeland

Med det nystartete bandet Birkeland har Jonas Skybakkmoen med seg musikalske krefter som Jo Sverre Sande (gitar, keyboard, vokal), Gjermund Landrø (bass) Terje Uv (gitar og pedalsteel) og Richard Sagen (trommer).

Birkeland ble lansert med slagordet «bra sanger, bra spilt» denne uka med en stor sak i Adressa. Bandet har øvd i smug siden september, og verdenspremieren fant sted i kommunestyresalen i Meldal med tre låter. Slik fikk de virkelig testet ut ambisjonene om å spille det de omtaler som kunstnerisk interessant «bruksmusikk» som skal være enkel å forstå.

Og dette er ikke hvem som helst. Jonas Skybakmoen og Terje Uv har blant annet bakgrunn fra bandet Johndoe, Germund Landrø fra Gåte og New Violators, Richard Sagen fra Cute Crash Combo, og Jo Sverre som soloartist, og det er som soloartist vi har møtt han på Rindal Skimuseum tidligere.

Bandnavnet er det samme som småbruket Birkeland i Meldal, som Skybakmoen overtok for halvannet år siden, da han valgte å flytte fra Trondheim. Alle i bandet kan dermed sies å være bygdas menn, og tekstene gjenspeiler dette.

Debutkonserten blir på Storås 9. juni og deretter på Rindal skimuseum på kvelden 1. juli.

Minifestival på tunet

Det vil bli masse aktiviteter ute på tunet, matsalg ute i regi av venneforeningen og åpen kafe inne på museet. Billetter kan kjøpes på forhånd eller betales ved inngang. Innslipp i god tid før første konsert. Bruk hele dagen, bli med på aktiveter, og skap festivalstemning på hele tunet! Vi har bestilt sol og god badetemperatur på Tjønna som ligger rett ved, melder skimuseet. Ta gjerne med eget badedyr til å sitte på under konserten med Rasmus og verdens beste band!

Arrangementet er et samarbeid mellom Rindal skimuseum, Rindal Kulturforum og Rindal Skimuseums Venneforening, og er lagt til årets Kulturvøkkuprogram.

ANNONSE:

Vi er glade for å kunne tilby festivalpass til en svært rimelig pris. Billettprisen blir 250 for voksne og 100 for barn. Da får du dagspass med inngang til to konserter, og alt av aktiviteter på tunet hele dagen. Det har blitt mulig gjennom gave fra 150-årsjubilanten Rindal Sparebank, en stor takk til dem!

Mer informasjon om forhåndssalg av billetter og pratisk info kommer! Det vil også komme mer om programmet til Kulturvøkku. Følg med på nettsidene og SoMe videre.

Powered by Labrador CMS