Aron Rodal Haugen.
Aron Rodal Haugen.

Kårvatn Skyrace - Fenomenal innsats på mange lokale utøvere

Fjerde året på rad ble det arrangert skyrace på Kårvatn lørdag. Nytt for året var at de har flyttet traséene til nordsiden av gården, noe som var en stor suksess. I tillegg trosset mange lokale deltakere skodden og leverte sterkt.

Publisert

Setter nærmiljøet på kartet

Omtrent 65 deltakere fordelt på ulike klasser var med på Kårvatn Skyrace lørdag. Det var folk fra Oslo i sør til Meråker i nord i tillegg til våre mange lokale løpere. Mange tok også turen til fjells som publikum og fikk gleden av å bruke de nye, fine og godt oppmerkede traséne.

Det er Trollheimen Fjellsportsklubb som arrangerer løpet Kårvatn Skyrace med aktiviteten skyrunning. Dette arrangeres en gang i året. På vinteren har de randoneerenn i Norgescupen i tillegg til ungdomssamlinger i samme sport.

Klubb i vekst

Gudmund Kårvatn er løpsleder og forteller at Trollheimen Fjellsportsklubb er i bra vekst. De er organisert som et idrettslag, og er en klubb som jobber mer spesifisert mot fjelløping og randonee.

Klubbens leder er Emil Haugen Ansnes. Odd Magne Haugen er kasserer, mens Lisabeth Sæterbø, Halvor Drøpping og Gudmund Kårvatn er styremedlemmer.

Trollheimen Fjellsportsklubb har medlemmer i alle nivå, fra mosjonister til de i verdenstoppen. Erik Kårvatn og Aron Rodal Haugen var på junior-VM i skyrunning i Andorra slutten på juli hvor 26 nasjoner var representert.

– Det er allerede stor aktivitet i klubben, og det er en veldig spennende sport. Ikke en dag er lik, ikke en tur er lik, forteller Gudmund.

Det er en sport for folk i alle aldre hvor de bruker naturen i rundt seg, der de bor. De har ivrige medlemmer fra omkring 10-50 år.

Noe for alle

Gudmund forteller at de har flyttet traséen for løpet helt i år. Nå går den på nordsia av gården. Dette for å få finere turer og å gjøre det mer tilgjengelig for flere.

Nå har de ulike traséer med distanser fra 2 km til 29 km. Det er ingen aldersgrense på de korteste distansene og trimturene. I konkurranseklassen starter de i utgangspunktet fra 15 år.

Det var familier på tur med hunder, trimmere og medaljelystne som var på Kårvatn på lørdag.

– 15 km er en nydelig tur. I tillegg til konkurranse egner den seg som trimklasse for alle. Det er en spektakulær fjelltur med fenomenale omgivelser som er mest kjent om vinteren.

Vellykket flytting

Det har vært mye god tilbakemelding på de nye traséene, noe som bekrefter at flyttingen var helt riktig.

Arrangørene tror dette gjør at de vil treffe flere, og er rimelig sikre på at deltakermassen vil øke fremover.

– De som kom i mål først sprang hele turen i skodde. Men trass det var de tydelig fornøyde. Rett etter de stupte i mål, var de raske til å si at de kommer tilbake neste år, smiler en fornøyd løpsleder.

Sterke lokale prestasjoner

Det er veldig stor deltakelse i skyracet, og det blir større og større for hvert år.

Vår egen kommune var godt representert fra de fleste kanter lørdag, og det var mange som gjorde det svært bra av våre lokale deltakere.

Blant kvinnene tok Lisabeth Sæterbø en sterk tredjeplass på den lengste distansen hvor Synnøve Solemdal kom først over målstreken. På samme distanse ble Emil Ansnes best fra Surnadal av mennene da han kom inn som nummer åtte.

På 15 km var det den yngre klasse som dominerte. Det ble delt førsteplass mellom Aron Rodal Haugen (15) og Emil Aslaksen Røed (16). Isak Drøpping (15) kom inn vél tre minutter bak dem og sikret seg dermed en velfortjent tredjeplass.

I trimklassen for barn på 15 km-løypa sikret Even Rodal Haugen seg førsteplassen, noe som også var bedre tid enn førsteplassen til de voksne i trimgruppen. Norma Jensvoll ble nummer to i barneklassen og Sindre Engset Sannes nummer tre.

Elke, Fabian, Ida og Johan Zwick deltok i barneklassen på 2 km-løypa og tok de første fire plasseringene.

Ronja Aasgård (3 år) var dagens yngste deltaker, og stilte sammen med storebror Aron på 6 år. Mamma Veronica og pappa Ronny var også med på hvert sitt løp. Veronica ble nummer seks av kvinnene mellom 31-40 år på den lengste distansen, noe som resulterte til en åttendeplass på kvinnesiden. Ronny tok tredjeplassen i 15 km Trim voksen knappe tre minutter bak Stig Ove Strand som ble nummer to.

– Dette er opptrapping til saueleitinga i høst, smiler en blidspent Ronny.

Dette er bare noen av alle som gjorde en suveren innsats på Kårvatn lørdag. Resultatlisten ligger i en link i denne saken fra todalen.no

Fint å se gliset og glimtet i øynene

Under løpet har de en proff fotograf Lediard Foto AS som stiller sammen med andre ivrige fotografer for at det blir mange og skikkelig bra bilder fra løpet. I år ble det mange bilder fra skoddeheimen før sola dukket opp senere på dagen.

Det var ikke regn i løpet av løpet, men seig skodde i lang tid. De som sprang fortest, sprang i skodde.

– Men alle løperne kom trygt i mål. Det var bra merket, og det var vakter i løypene, sier en fornøyd løpsleder, for han fortsetter:

– Alle er trette og slitne når de kommer i mål; noen tar seg helt ut. Men det er så fint å kunne se gliset og glimtet i øynene når de kommer i mål.

BILDESERIE:

Kårvatn Skyrace - Foto: Lediard Foto AS

Full kontroll

Gudmund forteller at de snart skal evaluere arrangementet, og starte å tenke på neste års Skyrace. Han skryter av styret og andre ivrige mennesker som er svært engasjert i løpet.

– På evalueringen skal det finpusses.

Det eneste eksemplet løpslederen tar frem om hva som skal gjøres annerledes er «Vi skal bestille sola en tre-fire timer tidligere», noe Trollheimsporten konkluderer med at de har full kontroll.

Takker alle involverte

Gudmund er veldig fornøyd og takknemlig for all frivillig innsats som har vært lagt ned for å få dette til.

– De gjør en stor innsats for at andre skal få ha det artig i fjellet. Det hadde ikke vært sjans uten dem.

Han trekker fram lederen i klubben Emil Haugen Ansnes som gjør en kjempejobb, og Lediard Foto som legger ned en stor innsats for at andre får se hvor fint det er.

Ellers er Daniel Zwick en bauta i opplegget. Han har stålkontroll på tidtakinga hver sommer og vinter, skryter Gudmund.

En annen nøkkelperson er Jo Gjeldnes som er løypesjef og har ansvar for merkinga og alt som har med det å gjøre.

– Han får folk til å gå rett og merke rett. Kjempemessig.

Jostein Bruset er leder i sekretæriatet.

Totalt er det rundt 20 personer inkludert mange frivillige som hjelper til for å få dette til å gå i rundt.

– Noen går opp grytidlig og gjør klart til løpet, blant annet som å ordne drikkestasjoner hvor vi gir ut drikke som vi har fått sponset.

Til slutt takker løpslederen de lokale sponsorene Sparebank1 Nordmøre og Talgø, og kan se tilbake på et svært vellykket arrangement.

Powered by Labrador CMS