Kammermusikk og kunst åpnet årets Vårsøghelg:

Alpaca Ensemble
Alpaca Ensemble

Og der var Vårsøghelga i gang!

Årets Vårsøghelg startet i Kallastua torsdags ettermiddag med konsert av kammermusikkorkesteret Alpaca Ensemble utstilling med maleren Anne Kristine Hagesæter.

Publisert Sist oppdatert

Alpaca Ensemble markerte startskuddet for årets Vårsøghelg. Aplaca er et hyggelig gjensyn fra stangvikfestivalen, der de har vært fast innslag hvert år fra starten.

Ensemlet, som består av Sigrid E Stang, fiolin Marianne B Lie, cello Else Bø, piano, startet med Tri-sys-ste av Henning Sommerro, deretter framførte de Piano trio opus 1 av Ludwig van Beethoven, for så å fortsette med Groundings av Ellen Lindquist og tre verk av Eirik Hegdal.

Alpaca Enseble har samarbeida med en rekke norske og utanlandske musikere og komponister, og har urframført et stort antall med nyskrevne verk, blant annet «Sju vers» i samarbeid med Sigrid Vetleseter Bøe.

Tantebarn

Alpaca ensemble er nominert med to av sine nyeste innspilinger til årets spillemannsprisutdeling.

Med lekent spill og stemningsfullt lydbilde trollbant enseblet publikum i det som må kalles en imtimkonsert for de i overkant av 30 publikummerne som hadde tatt turen til Kalla Skrøvseths atelier. Noe som må betegnes som en passende arena. Et av ensemblets medlemmer, pianist Else Bø er nemlig Kalla Skrøvseths gammeltantbarn.

Fargerik natur

Umiddelbart etter konserten var det klart for åpning av årets vårsøgutstilling i regi av Surnadal kunstforening. Årets utstiller er Anne Kristin Hagesæter.

Det er en fargerik utstilling Hagesæther presenterer. Den oslobaserte kunstneren henter sin inspirasjon fra naturen, og det norske landskapet, og forteller selv at hun « tematiserer avstanden til – og lengselen etter – naturen og det norske landskapet. Lengsel fordi jeg som mange andre, lengter etter å ikke skulle haste videre, men ha tid til å være til stede i egne liv, i naturen, i opplevelser og relasjoner.»

Surnadal kunstforenings Marit Elin Eid presenterer Anne Kristin Hagesæther
Surnadal kunstforenings Marit Elin Eid presenterer Anne Kristin Hagesæther

Hagesæther har også tilknytning til distriktet, da faren hennes var kapellan i Sunndal i en årrekke. Hun har dessuten venner med hytte i Rindal, som hun besøker av og til. Rindalsnaturen gjenspeiler seg også i bilder, som viser tre fra Rindal.

Anne Kristin Hagesæther foran bilde av tre fra de Rindalske skoger
Anne Kristin Hagesæther foran bilde av tre fra de Rindalske skoger

Anne Kristin Hagesæther har en Bachelor of Arts fra Norfolk Institute of Art and Design og en Master of Arts fra University of Brighton, England. Hun har hatt utallige utstillinger i inn- og utland og har stått for en rekke utsmykninger. Hennes arbeider er innkjøpt av bl.a Norges Bank, Nasjonalbiblioteket og Statkraft. Som illustratør vant hun mange priser for sine arbeider for bøker og design.

ANNONSE:

Utstillingen er åpen fredag 27. mai, lørdag 28. mai og søndag 29. mai alle dagene kl 13-17, samt tirsdag 31. mai- 9. juni: tirsdag/torsdag kl 18-20 og lørdag/søndag kl 13-15

Powered by Labrador CMS