Anders Magne Ormset, Mette Sæter Ormset og Ylva Sæter Ormset
Anders Magne Ormset, Mette Sæter Ormset og Ylva Sæter Ormset

Må feire jul i isolasjon- Det blir ei annerledes julefeiring, men det kunne vært verre

Publisert Sist oppdatert

Torsdag i forrige uke fikk Anders Magne Ormset symptomer på Covid-19, og hurtigtesten fredag bekreftet mistanken om at han var smittet. Søndag var det datteren Ylva (23) sin tur til å bli syk, og dagen etter testet også mamma Mette positivt på hurtigtest.

De fikk time til PCR-testing tirsdag 21. desember, og som ventet ga testene positivt utslag på koronaviruset. Alle tre har fått to vaksinedoser mot Covid-19.

Det betyr at familien Ormset må belage seg på en annerledes og noe amputert julefeiring. Heldigvis er ikke formen verre enn at julaften kan feires med pinnekjøtt og julegaver, men med færre gjester rundt bordet.

- Jeg er litt slapp, men ellers i fin form. Anders var dårlig før helga, men er frisk nå. Ylva er den som er hardest rammet, men ikke verre enn at vi skal få en fin julaften. Planen var at eldstesønnen Sondre (27), hans kjæreste Anna og min svigermor skulle feire sammen med oss. Slik blir det ikke. Nå reiser Sondre og Anna til Ormset og feirer jul sammen med Sondres bestemor, sier Mette.

Tre av fire ble smittet

Gjeldende regler sier at du må være i isolasjon i seks døgn fra du fikk symptomer og til du har vært feberfri i 24 timer uten bruk av febernedsettende medisiner. Dersom du ikke har noen symptomer skal du være i isolasjon i 6 døgn fra du tok testen som var positiv

- Anders er heldig som er ferdig med karantenen i dag, lille julaften. Ylva blir ferdig 1. juledag, og jeg dagen etter. Vår yngste sønn, Arin, er utrolig nok ikke smittet, men det betyr likevel at han er i karantene til nyttårsaften. Vanligvis har vi en familesammenkomst 1. juledag, men den må også avlyses i år. Det blir nok en rolig romjul, og da spesielt for 17-åringen i huset. Heldigvis har han Playstation 5 som tidtrøye, sier Mette.

Mette sier de tror smitten har kommet via hybelboeren som bruker samme inngang som familien.

- Han fikk bekreftet smitte noen dager før Anders ble syk. I mellomtida vasket Anders inngangspartiet, og mest trolig har han blitt smittet da. Vi finner ingen annen mulig smittevei, sier hun.

Tre av fire i familien Ormset er altså smittet. Arin har gått under radaren.

- Kanskje er det fordi han fikk 2.dose av vaksinen så sent som i november? Vi tror det kan være forklaringen. Han selv mener det er fordi han er «hardere» enn resten av familien, smiler Mette.

- Jul blir det uansett

Til tross for en jul i isolasjon og karantene, er familien ved godt mot.

- Det kunne ha vært verre. Vi har hverandre. Ylva kom hjem fra Oslo for å «flukte» fra smitten. Det gikk ikke helt etter planen, men det hadde vært så mye verre om hun hadde sittet alene i Oslo. Vi kunne også ha vært mye sykere enn vi er, så slik sett har vi vært heldige, sier Mette.

Mette sier at stemningen i huset er god, og at de gleder seg til jul.

- For første gang i mitt liv var jeg tidlig ute med julegavene. Vi har fått levert fra oss alle gavene, og vi har fått god hjelp fra familie og venner til å handle matvarer. Ingen av oss er helt uten smaksans, så nå gleder vi oss til julemiddagen i morgen. For jul blir det uansett, smiler hun.

Powered by Labrador CMS