Barnekor i Stangvik Kyrkje, ved koret
Frei barnekor sammen med Amigos fra Bøfjorden

Vakre barnestemmer i Stangvik

Fylte Stangvik Kyrkje med julesang og juleglede

Publisert Sist oppdatert

Kirkeklokkene slår, det er nesten så julen ringes inn når Frei barnekor med gjestekoret Amigos fra Bøfjorden inviterer til julekonsert i Stangvik Kirke søndag kveld. På det meste står det ca 40 barn i koret og til sammen har disse unge sangfuglene en mektig stemme.

Trollheimsporten ankommer Stangvik kirke  i god tid før konserten og i kirkevinduene lyser det lunt og velkomment. Det er lite som minner om jul ute, det regner. Inne gjør de to barnekorene seg klare. De har øvd litt sammen i dag, men ellers øvd hver for seg. Til tross for dette,  mestrer de å være samstemte og det er pur sangglede som høres. Korene åpner med to felles nummer med solister, de synger "Gloria" og "Vi tenner våre lykter". 

et barnekor i en koret på en kirke
Frei Barnekor, her med de eldste sangerne.

Omlag 100 personer er kommet for å høre barna synge. Frei barnekor består av 30 barn og nesten alle er med i dag. De har valgt og dele koret i to, de yngste, som kalles aspirantkoret er fra første og andre klasse. De andre er eldre og synger noen sanger alene, andre synger de sammen med aspirantkoret. I dette barnekoret får alle som ønsker å være solister prøve seg som dette og det vises godt. Gjennom hele konserten blir sangene framført med en eller flere solister og til tross for sin unge alder leverer de godt. Korets dirigent er Catrhine B. Haukenes. 

7 barn ved siden av hverandre. En synger
Slik ser at tog med solister ut. Her synger de "Et barn er født i Betlehem"

Koret fra Frei synger en egenkomponert sang som heter "Julen er her", som er skrevet av Dirigent Haukenes sin tante Guri. Koret deltok her på skriving av tekst og har i tillegg gjort en innspilling av denne. 

I dag er koret Amigos fra Bøfjorden gjestekor og de synger noen sanger sammen med Frei barnekor, men også alene. Amigos synger blant annet "Nå tennes tusen julelys" og den Bøfjordens egen julesang: "Jul inni fjorda" på ekte surnadaling. 

Barnekor i korte på Stangvik kirke
Koret Amigos fra Bøfjorden.

Kapellmester og kveldens konferansier, Rune Tylden presenterer kveldens musikere. Det er Tarald Kongshaug (bass), Steinar Heide Bø (perkusjon), August S. Brattlie (trommer), Johannes Tylden (klarinett), Signe Weider Skjesol (fiolin), Kristin T. Engås (fiolin), Mari Bøe (bratsj) og Lea Hedvig Hustad (cello). 

Tylden forteller at Frei Barnekor ønsker at barna skal bli best mulig til å synge og at det derfor er viktig at de får det samme grunnlaget som kor for voksne. De har derfor fått tak i gode musiker som kan fremheve sangtalentene. Som publikum må vi si at dette har fungert veldig godt. Gjennom store deler av konserten fyller de unge talentene hele kirkerommet med sang.

Powered by Labrador CMS