Synnøve Nordvik maler sitt aller første oljemaleri hos Inga Dalsegg.

Utradisjonell utplasseringsuke

Denne uka har Inga Dalsegg før første gang hatt en ungdomsskoleelev på utplassering på Dalalåven Atelier. Det å være kunstner er også en jobb, og for Synnøve Nordvik var dette et helt naturlig valg.

Synnøve har valgt kunst på kulturskolen, der Inga vikarierer som lærer. Synnøve fikk selv ideen om det utradisjonelle valget for utplasseringsuka, og hun synes det er veldig artig å være med Inga på jobb.

Synnøve har vært med på undervisningstimer på kulturskolen, og hun er godt i gang med sitt aller første oljemaleri. Det lover veldig godt, synes Inga. Hun er imponert over bildet. Selv om Synnøve ikke har malt med oljemaling før så har hun prøvd forskjellige teknikker innen tegning og maling på kulturskolen. Hun er særlig glad i å tegne, og har tegnet mange artister som hun liker.

Noen av Synnøve Nordvik sine tegninger.

Inga syntes det er veldig moro at noen har lyst til å jobbe med en kunster i utplasseringsuka. Selv var hun med en dyrlege på jobb da hun var utplassert på ungdomsskolen, så hun tok en helt annen retning i sitt yrkesvalg. Nå håper hun at Synnøve har truffet bedre. Synnøve bør absolutt jobbe med noe kreativt, for hun er utrolig talentfull, synes Inga.

De to har benytta anledningen til å diskutere ulike utdanningsvalg innen kunst og kreativitet, og muligheter for jobb innenfor det feltet. De har også snakket mye om kunsthistorie, forteller de.

Powered by Labrador CMS